7 Август, 2015 15:14 25 454 23

Дизелово Polo с предно предаване надбяга Veyron

  • volkswagen-
  • polo-
  • драг рейсинг-
  • тунинг

Португалецът Жозе Зезе Реалиста успя да преодолее класическата драг дистанция от 402 метра за 9.63 секунди с нафтов Volkswagen Polo от първото поколение по време на състезание във Валикобритания. Според ателието AM Motorsport, тунинговало колата, това е най-бързият дизелов автомобил с предно предаване в света.

Сатанинското Polo има 1.9-литров двигател с огромен турбокомпресор Garrett, благодарение на който развива 550 к.с. и 743 Нм. От AM Motorsport не споделят какви други доработки са правили по жълтия ветеран.

По време на рекордната гонка Polo-то се е състезавало с друг дизелов Volkswagen - Golf I, който е изостанал с 0.1 секунда. За сравнение Bugatti Veyron Super Sport с 1 200 к.с. изминава четвърт миля за 9.9 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    4 0 Отговор
    Коя е най- дългата кола на света? - Дизелов голф на драг състезание - 402 метра с пушека...

    Коментиран от #18

  • 2 чирак

    2 0 Отговор
    ПЕРНИШКА ГОРДОСТ
  • 3 Баце

    1 0 Отговор
    Кефи ме радиатора на турбината....
  • 4

    1 2 Отговор
    Грозната кочина си остава такава, дори и реактивен двигател да и сложиш......
  • 5 mdae

    1 1 Отговор
    Интересно как надбягва бугатито, като е с два пъти по-малко мощност от него?...

    Коментиран от #6, #13

  • 6 ба

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "mdae":

    Не четеш ли цифрите? Няма ли да питаш дали 1 кг памук е по-лек от 1 кг желязо?

    Коментиран от #15

  • 7 чиче

    2 1 Отговор
    Най-бързия варел на света.
  • 8 да

    2 1 Отговор
    Да обаче бугатито може да се кара по пътната мрежа и може да минеш стотици хиляди километри като нормална кола, а този кошник извън пистата я мине 5 км я не.
  • 9 смърт за дизела

    1 1 Отговор
    Сивкавия фон отзад е престъпление. Кои интереси в Европа с подли екомотиви натрапиха тая беда на потребителите? Хванаха се само за едни парникови газове, а се изтровихме в градовете, защото като цяло крайния резултат от употребата на един дизел е много по-вреден за здравето на човека, което го виждаме по улиците – задушаващ смрад от облаци мазни и канцерогенни сажди. Купуваш го нов и по-скъп и след някоя година го захвърляш на необятния вторичен пазар, където му премахват всичко очистващо и тогава и най-високотехнологичния се превръща в боклук от 60-те години и това не е само у нас. Ако трябва да го поддържаш по правилата (което пък не е логично за евтиния вариант втора употреба) ти излиза през носа. За невротизиращото щракане в стил перфоратор да не говорим. И всичко това даже и с финансови стимули е обезпечено – гнусната мъзга наречена нафта се води за разход на фирмата. Един стар поддържан и не издухан бензин дори и без катализатор и дори и да не е на газ пак няма да бълва димни завеси от твърди частици, а азотния оксид за който много се говори сега и на който дизела е цар пък даже не е тема на разговор при бензина. А щракаталника дори и да е здрав такава си му е природата смрадлива и димяща. Швейцария ги забранява след няколко години, Франция опита, но лобито на смрадляците там се оказа по-силно. В Англия също готвят закони за ограничаването им. Милиарди изразходени през последните десетилетия в Европа за усъвършенстването на тоя боклук се оказаха грешни...........
  • 10 киро

    2 0 Отговор
    Професор пита студент "Каква е разликата м/у реактивен двигател и нафтова печка ????" ,,,,,,,,,,ОТГОВОР: Едното има компресор , а другото няма !!!
  • 11 няма значение кой

    1 0 Отговор
    абе колега " смърт за дизела", нека да оправим камионите, да станат на бензин, тогава ще оправим и колите. то ще стане автоматично, понеже те са пряко свързани. :-) но за сега 100км / 0 лв.
  • 12 Голф

    1 1 Отговор
    Напълно съм съгласен с колегата"смърт за дизела". Точно за това си купих една"Тесла". Купих също така и по една за всички роднини до девето коляно. Били скъпи да бе да–бълха ме ухапала. Важното е да сме "ЕКО" и в крак с модата. Даже предлагам всичко що е на нафта /камиони,кораби,влакове и др./ да се даде за скрап, а от желязото велосипеди. Е те тогава ще е "СУПЕР ЕКО".
  • 13 мадафака

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "mdae":

    много по-леко е от Бугатито :)
  • 14 only easy day yesterday

    0 1 Отговор
    нафта за печка , газ за готвене , бензин за каране !!!! синтетичен бензин руско наименование синтин ракено гориво 1926 Goddard's тест на първа ракета в атмосферата :) по повод горивото де Дерзаите , дървени професори
  • 15 миседниш накура

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "ба":

    искаш ли да ти докажа че 1 кг памук е по-лек от 1 кг желязо.
  • 16 taka e brat

    2 0 Отговор
    Полото е късо и малко и цялото е от плака +стъкломат и перциглас.+много леки джанти = на много леко ама много. +голямо турбо с електроника+истински драг сликове и става мазало.......

    ВЪПРЕКИ ТОВА НИКОГА НЕМА ДА СИ КУПА НЕЩО ОТ VAG ГРУПАТА......
  • 17 ооооо

    1 0 Отговор
    Преди години в Гърция имаше т.н. забранително мито за дизелови автомобили....
  • 18 Соц елита

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Този лаф навремето беше за Вартбурга, и вървеше с въпроса "Коя е най-дългата кола на света?".
  • 19 Хехеее

    0 0 Отговор
    Е начетох се на буламачи,професори и всякакви други завистници.
    Е такива сме си българите завистливи,можем само да коментираме и да плюем по чуждото, ама всички тука от коментарите който са писали да им дадат 1 гараж с пари и 1 кочина и им кажат да направят един е такъв дизелов драгстер ще се откажат защото,всички тука са професори дето незнаят даже как се даржи отверка,не пък гаечен ключ или да завият болт.
    Единствено разчитат бай Петре от гаража под блока да им сглоби изгнилата е30 и да почнат да се правят на разбирачи и да лъжат кварталните деца че вървяло много,и да лъжат момичетата 97 набор че те са го сглобявали с мисълта момичетата да ахнат че са мъже,а всъщност са 1 мухлиовци.

    Коментиран от #23

  • 20 диан

    0 0 Отговор
    да даааа
    и по секс филмите дават
    скитник прави нещо с порно звезда
    ама нали знаете че на нас няма да се падне:)))))
  • 21 Ивайло Иванов

    0 0 Отговор
    Имаме си в България едно варненско Лупо-10.8-10.6...Това му е времето по наште писти,разбира се с много шотове Нитро.На Санта Под,може и по-добре да се представи....А и колата се движи по улиците на Варна.
  • 22 пламен

    0 0 Отговор
    колеги напишете hulk и вижте в русия за каква кола чудо става за въпрос
  • 23 е30баварка

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хехеее":

    Ударил те е живота, брат! :)