Last news in Fakti

30 Септември, 2015 09:51 5 453 5

Mazda подгрява завръщането на Ванкел

  • mazda-
  • ванкел-
  • роторен двигател-
  • токио 2015

Прототип на нов спортен модел ще се превърне в гвоздея на изложбената програма на Mazda за салона в Токио в края на октомври. Японците разпространиха първото изображение на автомобила, който се вижда в заден полупрофил.

От Mazda не съобщава нито името на концепта, нито подробности за механиката му. От компанията отбелязват единствено, че има "съвременен дизайн и съдържа всички особености на спортните модели на марката".

Преди дни обаче шефът на маркетинговия отдел Масахиро Моро обяви, че прототипът за Токийския автосалон ще има роторен двигател. Предполага се, че автомобилът ще бъде оборудван с хибридна силова установка, в която Ванкеловият мотор ще служи за зареждане на батериите.

Слухове за завръщането на роторния агрегат в сериен модел на Mazda се появяват регулярно още от пенсионирането на спортното купе RX-8. Наследникът му най-вероятно ще се появи през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Супер - кола с венкел сериен хибриден агрегат.
    Можеби това ще е истински хибрид, а не маркетинговото решение предлагано от компаниите до тук.
  • 2 ин друг

    0 1 Отговор
    На Мазда не им ли омръзна да притоплят стари манджи.Вместо да си правят експерименти да вземат да поработят върху качеството и комфорта на колите си.За пример давам предишната 6.Постоянни проблеми с двигателя,маслоядство и евтини материали в салона с душманско окачване
  • 3 Mazda

    0 0 Отговор
    Кога ги сънува тези проблеми при Мазда. Май като се събуди и ти бяха отвити краката. Японците са една от най-надеждните марки. Другите има доста хляб да излапат до като ги стигнат. Виж какво пишве в TUV.
  • 4 Jap

    0 0 Отговор
    Самият факт че са единствените в света коите все още произвеждат Ванкел, е достатъчен-свалям им шапка!
    Мазда е сравнително малка фирма ,една от последните за които най-важното е удоволствието от карането, а не масови продажби.
    много свежи идеи,много добре изпълнени ,а за качеството-имам Мазда 3 закупена нова,за 6 години -само смяна филтри и масло,една крушка не изгоря,та да сменя нещо.Карам я зверски - никакво жалене!Тази ми е 9-та кола,въобще не могат да се сравняват с Хирошима по-качество останалите .Форца Мазда,пак ще купя от марката!
  • 5 RX8 собственик

    0 0 Отговор
    дано да е истина... искаме нов ванкелов двигател! :) RX-9