15 Октомври, 2015 01:00 3 801 4

Ще видим новата Toyota Prius отблизо

  • toyota prius-
  • sofia motor show

Toyota предствая новото поколение на хибрида Prius. Това е най-стария и познат хибриден автомобил, като производството му започва преди цели 18 години. Основната премиера се състоя през септември в Лас Вегас. Четвъртото поколение на модела се оборудва с 1.8-литров бензинов двигател с мощност 97 к.с. (142 Нм) и електромотор със 73 коня.

Според японския производител новият Prius изразходва 18% по-малко бензин от предишната генерация, която харчеше 3.9 и 2.1 л/100 км в смесен цикъл съответно за стандартния и плъг-ин хибрида. Икономичността на бензиновия агрегат е подобрена с 10 на сто, а топлинният коефициент на полезна дейност е нараснал с 40%. Двигателят има нова охладителна система, различни цилиндри и масло с понижен вискозитет, което намалява триенето между компонентите.

Prius IV получава също нови хидравличен усилител на спирачките и модернизирана система за регенерация на кинетичната енергия при спиране. Нов е и блокът никел-металхидридни акумулатори. Вместимостта на багажника е увеличена от 445 на 502 литра. Четвъртото поколение на Prius е първата Toyota, построена на новата модулна платформа TNGA (Toyota New Global Architecture), която е с 60% по-устойчива на усукване и позволява снижаване на центъра на тежестта. Европейските продажби на новия Prius стартират в началото на следващата година. По непотвърдена информация цените на японския хибрид ще започват от около 30 000 евро.

Технически характеристики за съществуващите Toyota Prius , вижте  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Голямо кривене на главата чака да си поглеждаш скоростта. Ще си клатиш главата и настрани и надолу като плюшено кученце. Що не направиха дисплея на тавана ? И без друго 50% от катастрофите стават заради отклонено внимание , Тойота гони по-висок процент.

    Коментиран от #3

  • 2 Фен

    0 0 Отговор
    Много е недодялана и скучна от вътре . Жалко !
  • 3 ДА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Поредния ниско информиран се изказал. Скоростта може да ти се проектира на предното стъкло, където дори да я гледаш погледа ти пак ще е на пътя.
  • 4 Ужас

    0 0 Отговор
    Ужас,няма такава грозотия,даже Мултипла има по-голям чар от това "нещо"