29 Ноември, 2015 07:15 2 847 3

Bentley обмисля малко братче на Bentayga

  • bentley-
  • suv

Според слухове английската компания обмисля разработването на по-спортен, по-мощен и по-компактен SUV автомобил. Това може би ще бъде нещо, като своеобразен конкурент на създадения от BMW X6 сегмент, в който наскоро се присъедини и Mercedes GLE coupe. Според директора на продуктовата линия Питър Гест модела ще бъде насочен повече към представяне на асфалт, но отново ще бъде с четири врати и четири седалки.

Създаването на по-спортен SUV естествено ще се отрази на багажното пространство. Мощността се очаква да търпи повишение от данните на Bentayga, които са 6.0 литров W12 с мощност от 600 конски сили и 900Nm въртящ момент. Ако имаме предвид, това, че бъдещият модел ще притежава по-добра аеродинамика и най-вероятно по-ниско тегло, BMW X6 M и Mercedes-AMG GLE63 S Coupe ще имат сериозен конкурент.

Премиерата на бъдещия се очаква да се случи на автосалона в Женева през идния март месец. Очаква се и да бъде представен напълно електрически EXP 10 Speed 6.

Технически характеристики за всички модели на Бентли - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XC 90

    0 1 Отговор
    Доста грозно е това Бентли за разлика от автомобилите им. Просто тоя клас не е за тях.
  • 2 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Отзад е брутално грозно, прилича на недовършена шкода!
    Язък!
  • 3 Москвич Ладов

    0 0 Отговор
    Абе, гледам, че много не ги карат ...