Last news in Fakti

8 Декември, 2015 08:30 16 490 10

Самовъзстановяващ се суперкар

  • inferno-
  • суперкар-
  • метална пяна-
  • the inferno

Мексикански инженери разработиха един нов автомобил, характеризиращ се с мощен двигател, ефективна аеродинамика и с уникални каросерийни панели. Автомобилът е разработен в Мексико, но впоследствие се прави в Италия. Официалният старт на продажбите е насрочен за 2016 година, а премиерата вече се състоя в Мексико и беше в рамките на автомобилното шоу Expo Automotriz Santa Fe.Сред главните особености на ефектния суперкар е каросерията. Тя, както вече споменахме, е изработена от специални сплави, наречени метална пяна. Според авторите на проекта уникалният материал представлява силно разтеглив метал, който е получен от цинк, алуминий и сребро. Плътността му е 4.3 г/см³, като за сравнение ще кажем, че тази на стандартната стомана е 7.8, а на алуминия - 2.7 г/см³.След провеждането на тестовете в техническия институт в Монтерей, мексиканците получават патент за т.нар. метална пяна. Според изобретателите новата материя е много лека, разтеглива и отлично поглъща енергията от евентуален удар. Благодарение на нея безопасността в автомобила е повишена с пъти, като най-интересното е, че след удар каросерията има способността да се самовъзстановява.Естествено, това е възможно при леки и умерени колизии, но все пак е впечатляващо. Под каросерията от метална пяна е монтиран V-образен осемцилиндров двигател, който разполага с мощност от 1 400 конски сили. Така комплектован мексиканският суперкар ускорява от 0 до 100 км/ч. за уникалните 2.7 секунди и може да достигне максимална скорост от 395 км/ч.Сред останалите иновации се откроява специфичният водонепромокаем велур, с който са тапицирани карбоновите кресла. На този етап мексиканците не показват интериора на колата, но твърдят, че там ще има една камара сензорни дисплеи, както и още един свръхиновативен материал. За него обаче за сега няма повече информация. Името на мексиканския суперкар е Inferno, но цената му вси още не е известна.Причината за последното е проста - разработчиците все още не я знаят. За създаването на автомобила са похарчени милиони. Ако се стигне до серийно производство, то ще е силно ограничено и автомобилите ще се правят след предварително заплащане. В плановете на мексиканците влизат пазари от Близкия изток като Кувейт, Обединените емирства, Бахрейн, Саудитска арабия, Катар, Оман и т.н.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    3 0 Отговор
    Изглежда уникален, а и с тези характеристики май ще направи фурор сред вече доказалите се суперкари.
  • 2 аха

    2 0 Отговор
    Автобот....
  • 3 незнайко

    3 1 Отговор
    Някой мислил ли е дали такъв автомобил може да се кара и паркира при нашите условия ? Мисля че е направен само за писта. Вече станаха много суперкарите.

    Коментиран от #8

  • 4 аз

    2 0 Отговор
    Все едно си я извадил от зрънчо или е от серията Hotweels.Малко нереален дизайн
  • 5 некойси

    1 2 Отговор
    Най-после някаква техническа иновация при суперкарите.
    Останалите се надпреварват как да произвеждат прескъпи дараци един през друг, без да предложат каквото и да е.
  • 6 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Колко ли ще харчи с тея 1400к.с.?
  • 7 До коментатора аз

    2 0 Отговор
    Нали трябва да се отличава от другите supercars по дизайн бе. И какво му е нереалното, вече съществува прототипа
  • 8 Black Butterfly

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Уж се предполага, че си чел статията,а пак незнаеш,наистина си незнайко.Обръщам ти внимание на това: "В плановете на мексиканците влизат пазари от Близкия изток като Кувейт, Обединените емирства, Бахрейн, Саудитска арабия, Катар, Оман и т.н."
    България нито я пише,а пък и кой би дал шанс на българин да има такава кола,най вероятно,ще я имат хора отбрани и минали през поне три "цедки", и само с покани.По света много ще имат парите и желанието,но какво от това,това не е проблем или пък нещо кой знае какво за някой,който не би желал да ти продаде нещо.Ощипа ли се преди да почнеш да пишеш,че се слагаш?!?
  • 9 BGизобретател

    1 0 Отговор
    Не са се сетили да направят колата от нитинол - след удар само трябва да се нагрее и връща първоначалната си форма.
  • 10 дженев

    1 0 Отговор
    Естествено, това е възможно при леки и умерени колизии, но все пак е впечатляващо
    При 1400 к.с. колизиите ще са съвсем леки,бих казал едвам забележими......почти неразпознаваеми....