Last news in Fakti

11 Януари, 2016 11:59 8 846 7

Buick показва бъдещата Calibra?

  • buick-
  • opel-
  • general motors-
  • avista-
  • детройт 2016
Buick показва бъдещата Calibra? - 1

Елегантно спортно купе ще бъде основната атракция на щанда на Buick в Детройт. Ако General Motors следва досегашната си моделна политика, концептуалната Avista има немалки шансове да се превърне в наследник на популярния в миналото Opel Calibra, но с далеч по-подходящото за този сегмент задно предаване.

Buick показва бъдещата Calibra?

Новото детройтско купе има 3.0-литров V6 с два турбокомпресора. Двигателят развива 400 к.с. и е снабден със система за деактивиране на част от цилиндрите при ниски натоварвания и функция за автоматично гасене и стартиране в задръстване.

Buick показва бъдещата Calibra?

Мощността се предава на задните колела през осемстепенна автоматична трансмисия. За пътното поведение се грижи адаптивно окачване Magnetic Ride Control.

Buick показва бъдещата Calibra?

Междуосието на Avista е 2 812 мм - колкото при новото поколение Chevrolet Camaro. Това означава, че автомобилът най-вероятно е построен на неговата платформа Alpha, която се използва и за Cadillac ATS.

Buick показва бъдещата Calibra?

Освен че изглежда доста добре, концептът хваща окото с детайли като сплитера от въглеродни нишки, 20-цоловите колела, панорамния покрив и двата ауспухни накрайника.

Buick показва бъдещата Calibra?

Арматурното табло на Avista е изцяло дигитално. Място на борда са намерили най-актуалните разработки на производителя като мултимедийна система IntelliLink със сензорен екран, система за активно шумопотискане, йонизатор на въздуха в купето и др.

Buick показва бъдещата Calibra?

Buick и Opel заемат практически идентични ниши в брандовата гама на General Motors. В Щатите и Китай сегашният флагман от Рюсерсхайм Insignia се продава като Buick Regal, което прави Avista идеален кандидат за ново спортно купе на Opel.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 144

    5 0 Отговор
    Браво,много красива и вън и вътре.
  • 2 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    На картинки са го докарали да видим в реалността как ще е. Едно време когато излезе Калибрата беше голяма работа ама то тогава имаше само Лади и Москвичи
  • 3 шише

    1 4 Отговор
    циганско ферари, само мерцедес
  • 4 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    Втората ми кола беше "ОПЕЛ-КАЛИБРА"...лелеее...колко време мина А първата...първата беше "ФИАТ"-125Р Страхотен за времето си автомобил, четири дискови спирачки, ресьори, километраж хоризонтален с Красная лентичка Вървеше като луд, така и харчеше бензина , но осемдесет и шест стотинки за литър си беше екстра, когато бачкаш за 320лв. на месец...
  • 5 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Kрасив концептуален модел, дано не излезе нещо като недоразумението калибра, бързо раждясва, много бръмчи и малко върви!Калибра е несполучлив модел на опел.Кадет и астра GSI вървеше много повече, калибрата е кенеф, бързоразвалящ се!
  • 6 ррр

    0 2 Отговор
    немци те са царе на рисуваните
    автомобили бедата е че ние
    ги купуваме правени
  • 7 Gosho Vectrata

    0 0 Отговор
    Много красив автомобил със супер иновативни технологии и сериозна мощност. Дали ще го има в действителност, а не само като концепция и какво ще представлява / ако го има / предстои да се види. Опел не са имали такова купе от времето на Калибра / т. е. преди около 20 години /.