14 Януари, 2016 11:36 5 363 6

Fiat ще спасява Viper

  • fiat chrysler automobiles-
  • dodge-
  • viper-
  • серджо маркионе-
  • детройт
Fiat ще спасява Viper - 1

Fiat Chrysler Automobiles ще преразгледа намеренията си да пенсионира завинаги култовия Dodge Viper през 2017 г. На салона в Детройт Серджо Маркионе е обявил, че в концерна обмислят възможността за разработка на нова "Пепелянка", съобщава американското списание Automobile.

Плановете на FCA да спре от производство Viper не са първият "некролог" на модела. Сегашната трета генерация на модела се появи три години след пенсионирането на второто поколение, което също трябваше да бъде последно.

Макар да се произвежда на ръка и да предлага изключително съдържание за цената си, "Пепелянката" не се продава особено добре. От 2014 г. Viper се предлага с отстъпка $15 000, но дори и това не привлече повече купувачи.

Ново поколение на модела би имало шансове за пазарен успех само със смяна на платформата, гласят повечето коментари в специализираната американска преса. Производство върху сегашното шаси очевидно не се рентира и Маркионе най-вероятно възнамерява да използва техническата база на Alfa Romeo Giulia.

Нейната платформа е най-модерното оръжие в арсенала на FCA, проектирана е за двигатели с висока мощност и може да осигури нужната за подобен автомобил управляемост. Разработката на нов Viper обаче ще отнеме поне 2 години и ще струва доста пари, с каквито италианско-американският концерн в момента не разполага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХА

    1 3 Отговор
    А кой ще спаси Фиат?

    Коментиран от #3

  • 2 Tsvetomir Popov

    1 1 Отговор
    Кво има да му се спасява на FIAT-а?
  • 3 iii

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХА":

    Фиат притежават Мазерати и Ферари. В днешно време Мазератитата и Фераритата се продават като топъл хляб, а да не говорим за Фиат 500.

    Коментиран от #4

  • 4 измамника с мерцедеса

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "iii":

    Ми колко Вранглера са продали... Ми Доджове... Не ги мислете, знаят как да си направят политиката. Изкарват си пари на чужд гръб!
  • 5 Безсмъртният

    0 2 Отговор
    Така и трябва! Такива коли с времето ще стават все по-рядка гледка.
  • 6 Jap

    2 0 Отговор
    Пепелянка-Италианка!