21 Януари, 2016 11:57 41 929 17

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

  • джеймс бонд-
  • автомобили-
  • агент 007
10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin - 1

Aston Martin помага на Агент 007 да громи гаднярите вече половин век. Джеймс Бонд разчита на британската марка от далечната 1964 година, когато сяда зад волана на DB5 във филма "Голдфингър". Макар да сменя безброй други автомобили през десетилетията, най-прочутият агент на Нейно величество винаги се връща към английската класика, но нерядко сяда и зад волана и на други автомобили, за 10 от които ще ви разкажем сега.

AMC Hornet X. AMC Hornet

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Тази кола се помни от феновете на Джеймс Бонд най-вече с безумния си скок. Спиралното превъртане на този автомобил във филма е първият подобен скок, правен в киното. Благодарение на него започват безумните автомобилни каскади, присъстващи във всяка една от сериите за Агент 007.

BMW Z8

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Автомобилът има малко екранно време в лентите с Джеймс Бонд. Колата много бързо среща своята "смърт", след като е разчленена от едни много зли хеликоптери. Преди унищожаването на автомобила обаче той безспорно блести на екрана със своята прагматична красота и неостаряващ стил - все неща релевантни и за самия Джеймс Бонд.

Т-55

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Това всъщност не е автомобил, но пък е превозно средство движещо се по цивилната пътна мрежа на Русия и благодарение на него вездесъщият агент успява да разруши половината Санкт Петербург.

Alfa Romeo GTV6

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

След като открадва GTV6 от една немска баба, Бонд си устройва една незабравима гонка по магистралата. И ако дрифтирането с тази Alfa ви изглежда като детска игра, когато гледате филма, то това съвсем не е така. Каскадите са направени от професионалисти, които съветват да не се опитвате да правите подобни неща в реалния живот.

Toyota 2000GT Cabrio

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

За създателите на филма е истинско предизвикателство да вкарат немалките габарити на Шон Конъри в стандартна Toyota 2000GT. Поради тази причина се налага премахването на покрива на колата и превръщането и в кабриолет. За целта обаче се налагат и доста други модификации по автомобила.

Citroen 2CV

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

В качеството на резервен автомобил въпросното Citroen-че се представя отлично. Първоначално колата се управлява от приятелката на Бонд Мелина Хейвлок, но впоследствие управлението се поема от Агент 007. След безумно шофиране двамата се отървават без драскотина, което обаче не може да се каже за автомобила.

Bentley 3 ½

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Bentley е един от първите автомобили, които са модифицирани от съратника на Бонд, познат ни като Кю. Той е особено любим персонаж на почитателите на поредицата, а автомобилните фенове ще го запомнят с уникалния паралел, който прави с Bentley-то 4 ½ от книгата на Ян Флеминг.

Ford Mustang

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Този автомобил ще се запомни със своята твърде сурова външност и с уникалната каскада, когато влиза в алеята на две колела, балансира така известно време и излиза от нея, преобръщайки се и стъпвайки на другите две колела.

Corvorado

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Автомобилътот снимката изглежда като правен на фотошоп, но всъщност като се замисли човек, ще разбере, че името му казва всичко. То се разшифрова като платформа от Corvette и каросерийни панели от Cadillac Eldorado.

Lotus Esprit

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

Ретро изглеждащият спорткар се появява два пъти и при всяка своя поява е достоен за възхищение. Първата му поява е в лентата „Само за твоите очи“, където оборудван с багажник за ски. Втората му поява е в „Шпионинът, който ме обичаше“, като там вече оборудването е друго - то предвижда истинско торпедо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонд

    4 1 Отговор
    Ааааа, бавареца и Алфата къртят просто.
  • 2 Миро

    2 0 Отговор
    На мен пък последния Lotus Esprit ми е любим. С какъв кеф бих карал една такава кола...
  • 3 656

    2 4 Отговор
    Toyota 2000GT Cabrio кърти
  • 4 Георги Бимера

    0 3 Отговор
    Общо взето, като махнем Сютиена, всичко е хубаво!
  • 5 Стоян

    3 0 Отговор
    Твърде интересна подборка. Някои коли ги знам от филмите, но за други чак сега научавам. Всичките са уникални, естествено без Ситроена, както някой беше писал по-долу.
  • 7 КЕВОЧ

    3 0 Отговор
    Напишете статия за колите които са преследвали Бонд.
  • 8 бд

    5 0 Отговор
    В Русия има много коли Т55

    Коментиран от #10

  • 9 гостЪ

    2 0 Отговор
    ами Z3 от Golden Eye? Пак от този филм е една от най-добрите сцени Aston Martin DB5 срещу Ferrari F355
  • 10 един от многото

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "бд":

    ами защото руснаците с тях ходят на гости в чужбина :-)
  • 11

    2 2 Отговор
    Тойотата е много красива за първи път виждам такава, всички коли са интересни и рядко срещани като изключим БМВ и Ситроена.

    Коментиран от #12

  • 12 гостЪ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от " ":

    2000GT е една от най-редките и скъпи японски, коли - произведени са 351 такива и 2 кабриолета специално за филма. Последната такава продадена на търг е около $1 милион...

    Коментиран от #15

  • 13 гостенин

    4 0 Отговор
    Това пък Корворадо, що за чепок е!? Даже не са намерили снимка на реален екземпляр, а са пляснали някаква количка от Маджбокс!
  • 14 volvo

    2 1 Отговор
    Volvo p1800?
  • 15

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гостЪ":

  • 16 MotorenWerke

    0 2 Отговор
    Зашо си карат БГ AMATEURS бензиновите коли на газ ? Градски транспорт няма ли за вас бе хора...
  • 17 опсмопсус

    2 0 Отговор
    Ами защото навъртат 30 000км, затова!И изхвърлят вода и въглероден двуокис, а не сажди като теб, трактористе!
    Свободата да избираш с какво да караш и колко да караш, не е типично за промит комунистически мозък като теб!
    Караш ли баварише машинише веркише около 1000км на година?
  • 18 750i

    5 0 Отговор
    А къде е седмака с дистанционното?