28 Януари, 2016 07:15 5 177 8

BMW 7-series с четири цилиндъра

  • bmw 7-
  • 2.0-
  • четири цилиндров двигател-
  • 7-series

В новото поколение на флагмана на баварци ще се помещава четирицилиндровият 2.0 литров двигател. С индекс 730i и по-дългата 730Li, той ще бъде предлаган в съседна Турция и необятния Китай, където голямата кубатура се таксува изключително високо. Това е широко използваният в мюнхенските модели B48 и интересен факт е, че той е първият двигател, който влиза едновременно в Mini и 7-series, като в Mini дава мощност на S и Works версиите.

Кубатурата подлъгва достатъчно, защото с мощност от 258 конски сили и 400 нютонметра седмицата ускорява от 0 до 100 за 6.3 секунди, което е много добър резултат. Естествено един от основните отговорници е осемстепенната автоматична трансмисия от ZF. Според производителя средният
комбиниран разход е 5.8 литра на 100 километра, дори и да сложим литър от нас това пак е добро постижение за луксозна лимузина, натъпкана с технологии.

Всъщност това не е първата седмица с четирицилиндровия двигател, plug-in хибридите 740e и 740Le също го използват в комплект с електрически агрегат. Колкото и странно да се струва това на някои хора, така изглежда бъдещето и намаляването на работния обем ще продължи, което ще се дължи
основно на постоянно затягащите се стандарти за екология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    1 0 Отговор
    повтаряте се
  • 2 опсмопсус

    1 1 Отговор
    Скоро няма да има V8 и хлапетата по форума няма за какво да лаят!
    Дизела за леките коли, трябва да се забрани!
    А общественият транспорт на ток и газ!

    Коментиран от #4

  • 3 Обективен

    1 0 Отговор
    Новото бмв 328i всъщност е 2-ка турбо :D Новата C-class c400 всъщност е 3-ка турбо. Немците отнеха на немските си фенове лафа "Only milk and juice comes in 2 litres" :D

    Коментиран от #5

  • 4 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Ти дизел не си карал, предполагам? Камо ли да си притежавал.

    Коментиран от #6

  • 5 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обективен":

    Кo ше кажеш за V8 C класата АМГ???
  • 6 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Че как ще е карал, то тук сигурно пишат и 12-15 годишни хлапета, които грам не разбират от коли, но изказват мнение и се правят на разбирачи... Дизелът си е супер!

    Коментиран от #7

  • 7 хис

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Махни тази емблема, защото си позор за БМВ....дизелът не е супер, дизелът е компромиса и боклука с който хранят двигателите и въздуха, който дишаме! БМВ е винаги бензин и завинаги със задно!

    Коментиран от #8

  • 8 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "хис":

    Добре, айде карай си умрелите бензинки, дето в ниските няма никой и да ти гори кат камион.