13 Февруари, 2016 07:15 2 899 1

Kia показа конкурент на Prius

  • kia niro-
  • хибрид-
  • автосалон-
  • чикаго

В започналия автосалон в Чикаго вторият по големина южнокорейски автопроизводител показа своята гледна точка относно хибридите. С модела наречен Niro те искат да влязат в територията на първия успешен хибрид - Toyota Prius, но по свой по-консервативен начин. Комбинираният разход според
производителя ще достига 5 литра на 100 километра.

Хибридната система на автомобила е комбинация от 1.6 GDi двигател с цикъла на Аткинсън и мощност от 103 конски сили, който се кооперира с електрически мотор с 43 конски сили, като той седи между бензиновия агрегат и шестстепенната автоматична скоростна кутия с два съединителя.
Общата мощност достига 146 конски сили и 264 нютонметра, което е много близко до стойностите на Prius. Системата на свързване е наречена TMED - transmission mounted electric device или електрическо устройство прикрепено към трансмисията.

Освен задвижващия агрегат е обърнато внимание и на теглото, като за целта е използвано голямо количество алуминий. Платформата позволява и производството на plug-in хибрид, който се очаква да се появи в началото на следващата година. Семплият дизайн на автомобила има препратки към
другите модели Soul и Sportage, но изглежда различно. Така е подходено и към интериора, който използва същите контролни уреди поставени върху по-минималистична платформа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оооооо

    0 0 Отговор
    браво на корейците, отново са в час и показват, че са в крак с всичко ново.
    само дано скоростите не са от VW.