Last news in Fakti

11 Март, 2016 12:09 8 513 32

Hyundai предизвиква Mercedes-Maybach

  • hyundai-
  • genesis-
  • eq900-
  • eq900 limousine-
  • mercedes-maybach
Hyundai предизвиква Mercedes-Maybach - 1

В Корея се състоя премиерата на удължена версия на седана от висш клас Genesis, с която Hyundai хвърля ръкавица не на кого да е, а на най-луксозната и скъпа S-Klasse. Нещо повече - с габаритна дължина 5 494 мм EQ900 Limousine (L) дори превъзхожда с 42 мм Mercedes-Maybach.

Както може да се очаква от подобен параход, всичко в интериора на Genesis EQ900 L е подчинено на комфорта на пътниците, макар че климатикът с четири зони на действие, отделните задни кресла с електрическо регулиране, централната конзола с пулт за управление на различните функции и декорациите от естествено дърво са достъпни и за седана със стандартни размери.

Hyundai предизвиква Mercedes-Maybach

За плавната возия се грижи адаптивно окачване Genesis Adaptive Control Suspension, което също може да се поръча за по-късия с 290 мм стандартен EQ900.

Новата корейска лимузина се задвижва от 5.0-литров V8 GDI от серията Tau, който развива 425 к.с. Моторът е съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия, която предава въртящия момент към четирите колела.

Hyundai предизвиква Mercedes-Maybach

От Hyundai са оборудвали Genesis EQ900 L с щедър пакет от електронни помощници. Автомобилът разполага със система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, интелигентен круиз контрол, усъвършенстван асистент за следене на слепите зони и поддържане на лентата.

В Корея удълженият Genesis ще струва около $125 000. От Hyundai не съобщават дали за кои други страни ще се изнася лимузината.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 0 Отговор
    Mercedes - The best or nothning

    Коментиран от #6

  • 2 112

    0 3 Отговор
    Ама нещо швабите изтърват лидерството.

    Коментиран от #3

  • 3 WRX

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Те отдавна са го изтървали :)
  • 4 Румен Янев

    0 3 Отговор
    Е и това ако не е обида за мерцедес-здраве му кажи!!!Не съм против корейците...даже напротив но от мерцедес да допуснат корейско возило да засенчи тяхното и то в премиум клас е недопустимо!!!
  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    Спрете да хейтвате, че ставате смешни!
    Как точно Майбах е изтървало лидерството - с 42 мм по-късата си база ли? Или може би Хюндая е някаква заплаха с 425 к.с. дизел?
    Вие нещо сте се разболели от омраза по Мерцедес, ама така ставате нелепи!
  • 6 опсмопсус

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Явно е че при теб е nothning!Като теб самия!
    Нали си фен на бмв бе?

    Коментиран от #8

  • 7 опсмопсус

    3 3 Отговор
    КОЙ, ще си купи кола за 120хил.$ от корея, вместо да ги даде за мерцедес S klasse?
    Предизвикват точно никой с тоя модел корейците!
  • 8 Кобрата

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "опсмопсус":

    Кой ти каза? Първо не знаеш каква кола имам и второ искам да ми дадеш доказателство, че съм фен на BMW. Това, че харесвам тази марка, не означава, че бих карал само BMW и нищо друго. Харесвам и много други марки и мога да ти ги изброя: Mercedes,Audi,Porsche,Volvo,Maserati,Range Rover,Bentley и още мн.други. Това, че ти си сънувал, че харесвам BMW и нямам кола, не означава, че е така. Разбира се, харесвам BMW и не го отричам, но останалите марки, които изброих, ги харесвам и уважавам също толкова. И съм почти сигурен, че колата ми е много по-нова и хубава от твоята японска бангия.
  • 9 Бат Саше

    6 1 Отговор
    Хюндай ще предизвика на Мерцедес-Майбах задната лява гума..Измислете си по-нормални заглавия на статиите!
  • 10 Румен Янев

    0 4 Отговор
    Какво му трябва на човека ?Купуваш си хюндай и си вземаш една стойка за телефон на който слагаш хюауея с голям дисплей и си пускаш филм на Хю Грант!!!!Пълниш бензин/по възможност на Марешки/rи отпрашваш за Хюстън с надеждата да видиш Хю Джакман....
  • 11 Роман Ценов

    4 0 Отговор
    Хюндай не можат да се намажат на малкият пръст на Мерцедес.

    Коментиран от #13

  • 12 IlluminatedKnight

    0 4 Отговор
    maybach e vav Officialen FALIT ot 2014ta godina i ne sa proizvejdali nishto ot proletta na 2014ta shtoto sa Bankrutirali totalno

    Коментиран от #15

  • 13 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Роман Ценов":

    Ми много ясно, как ще могат...не са можели, не могат и няма да могат. Мерцедеса е на светлинни години по-напред
    +1 от мен Романе

    Коментиран от #24

  • 14 IlluminatedKnight

    0 2 Отговор
    ama kakvo znaqt te 4e mercedes kato Kompania e ve4e 60 % akcionerna Sobstvenost na Kitai Shtoto mercedes oshte prez 2013ta lapnaha Druvceto I bqha pred Falit ako ne bqha Kitaicite nqmashe da ima Mercedesi novi ot 2014ta dosega kato 80% ot Svetovnoto proizvodstvo na mercedesi novi e v Kitai Da se znae!
  • 15 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "IlluminatedKnight":

    Mercedes купиха Maybach и го възстановиха, сега това е подразделение на Mercedes и произвежда най-дългата версия на S-класа, даже се планира да има и други версии на Maybach - джиповете GLE,GLS и др.

    Коментиран от #19

  • 16 ронх

    0 4 Отговор
    хахахаааа Хюндай със сигурност вече е настигнал МБ и скоро ще го задмине! МБ няма вече собствен дизайн и двигатели, загуби се във конфекцията!

    Коментиран от #17

  • 17 CL 500

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "ронх":

    Пак ли почнахте със смешките? Хюндай настигнали Мерцедес?!? Та те не могат да се сложат в едно изречение! И как МБ нямали собствен дизайн - коя друга марка прилича на техните модели, освен ако ТЕ не са копирали от МБ. Нямали и двигатели - отново простотия. Това, че си сътрудничат с Рено за определени двигатели - НЕ ВСИЧКИ, какво означава, че нямат двигатели ли. Сигурно и във Ф1 двигателят им е Рено, хаха. А я ми кажи, кои от големите им мощни двигатели са от Рено и в кои Рена ги слагат същите, че не се сещам.

    Коментиран от #18

  • 18 ронх

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "CL 500":

    Сътрудничат си, защото вече не се справят сами! Това е истината, а иначе ала бала и вижте другите какво правят не важи, ако искаш да си номер 1! Със сигурност вече го няма дизайна, който персонализираше Звездата, сега горката остана само тя, като спомен за МБ!....а двигателите????/// лелемале!
  • 19 опсмопсус

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Кобрата":

    И като го купиха що го спряха?
    150 продадени за година при планирани 900!
    Майсаибах е името!Много безлична кола!
  • 20 BMW

    4 0 Отговор
    Мяза ми на Пежо отпред :)) , незнам как ще се конкурират с Мерцедес , и то точно с S Class !

    Коментиран от #21

  • 21 МоТо

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "BMW":

    Ще ти кажа как:
    Ако си едър бизнесмен,банкер или СЕО на голяма фирма в Щатите(да ,тези коли се правят за там, не за европейския пазар) и пътуваш с шофьор постоянно,да не говорим че някои не обичат да летят.Дали ще ти дреме за марката - ако имаш същия комфорт,оборудван си със дигитален офис вътре,бар и всичко както се полага , без да ти одират кожата в сервиза,,или докато я купуваш,и ти дават пълна 7 годишна гаранция,по-добра надеждност (Убер алес лимозините са известни с непрекъснатите си капризни грешки,отказвания на това-онова и ако предното ти лимо е било точно такова капризно немско гойно),не искаш да биеш толкова на очи,или искаш да демонстрираш на подчинените във фирмата сдържаност в разходите - не само ще я купуват ами и ще я предпочитат!Какво си мислиш ти въобще не им пука - богатите хора не са прости,най-хубав е безпроблемнич работен кон,там хората не робуват на европейски предрасъдъци!
    Мерцедеси си купуват рапъри и подобни "величия"!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 CL 500

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "МоТо":

    Много се обърка. Точно шефове на големи фирми никога няма да си го купят тоя Хюндай, дори да допуснем, че се доближава на 60% от МБ (за по-голям процент, не си и помисляй :-) ). МБ е престиж и представителност, символ на постигнат успех, а Хюндай - на копиране на дизайн и технологии, винаги изчакващ и догонващ, защото просто няма как да копираш нещо преди да е излязло на пазара. Да казваш, че шефът ще си вземе Хюндая, е все една да кажеш, че ще се появи с костюм не на Армани примерно, а нещо си от Зара, защо ли ще дава 5-10К долара за един костюм - вече ти отговорих по-горе! А за МБ, че се карали само от рапърчета - ами не, карат се и от шефове, адвокати, лекари и всякакви успели хора. И точно рапърчетата ги карат, за да приличат и докажат и, че те са успели, да се демонстрират и 'приобщят' към хай-клас общността.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "МоТо":

    Как можа главата да ти роди подобна глупост?
    Има си неписани правила в едрия бизнес и етикет, който се спазва.
    Малко трябва да помислиш и да видиш какво говорят цифрите, а те са, че S class е в пъти по-продаван от Lexus LS, като последния е доста по-сериозен конкурент от новаците Хюндай.
    За това другия най-голям концерн в света - VW, беше принуден да спре Phaeton, който сам по себе си е изключителен автомобил.
    Богатите си купуват само S class, 7-er и A8 - факт, които твоето обременено мозъче явно няма как да проумее.
    Не казвам, че е правилно, но нито ти нито аз можем да диктуваме пазара на автомобили струващи над 200 000!

    Коментиран от #26

  • 24 Роман Ценов

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кобрата":

    И двамата сме прави приятелю Колега на всеки твой коментар от мен получаваш +1.Жив и здрав бъди.

    Коментиран от #25

  • 25 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Роман Ценов":

    И ти жив и здрав, и аз така, видя ли твой коментар и слагам плюс със затворени очи, защото знам, че разбираш от коли
  • 26 МОТО

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Да, обременен мозък има-твоя!Бил ли си скоро в Щатите- да почнеш да броиш лимузините докато минават - японски и корейски ще наброиш доста,по-малко американски,и най-накрая в пъти по-малко немски.
    Най-много карат Лексус и Инфинити ,отърси се от тия блянове по немското - света се променя бързо!

    Коментиран от #28

  • 27 пой

    0 1 Отговор
    Корейката е мн. по-добра от онова дебело прасе на МБ!
  • 28 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "МОТО":

    Ако моя мозък е обременен, то тогава ти би трябвало да нямаш изобщо мозък!
    Много ясно написах, че този автомобил е обречен на провал, както стана с Phaeton, който е доста по-титулуван от корейската Хюндай!
    Пазарът не е само САЩ и нокй производител не залага само на един пазар. За това данните говорят красноречиво кой автомобил се продава и кой не. Ясно е написано, че най-продаваните автомобили са Мерцедес, БМВ и АУДИ, а ти само се излагаш с тъпотиите си:
    http://www.investor.bg/novini/444/a/nova-godina-nov-lider-pri-premium-avtomobilite--211243/
    Пък ти ако искаш ми изтъквай за довод и Тамбукту, че там няма немски автомобили!
    И за да спреш да се унижаваш повече с некомпетентността си, ще ти кажа, че карам английски автомобил, а не немски, но не съм заблуден хейтър като теб!

    Коментиран от #29

  • 29 МоТо

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Не си Хейтър - ти ли?! Разсмиваш ме!Не търпиш чуждо мнение !
    Добре че си ти да обясниш на един концерн като Хюндай как ще се провалят,колкото до пазарите - и там те няма ,на изток Хюндай си имат огромен пазар, за който Мерцедес може само да мечтаят.
    Ти си направи справка кой колко пари върти в световен мащаб,Хюндай може да купи Мерцедес,обратното е смешно даже и да си го помислиш!
    Караш английски автомобил,надявам се отпреди да станат китайски американски и индийски:)!
    Вземи си свери часовника - много си изостанал!


    Коментиран от #30, #32

  • 30 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "МоТо":

    "Хюндай може да купи Мерцедес,обратното е смешно даже и да си го помислиш!"

    С този твой апотеоз на мозъчната ти ентропия, мисля да сложа точка на спора!
    Ще те помоля повече да не се чувстваш длъжен да пишеш небивалици, защото писането на коментари НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
  • 31 МоТо

    0 1 Отговор
    Добре си ме "подредил" за автосугестивното ми хиперболизиране, донякъде ми беше забавен обвития ти в хералдика императивен образ.
    Ако обичаш спести си наставничекия тон за някой друг,не си ми ментор!

  • 32 hienata

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "МоТо":

    Да помогна малко (истината е важна)
    "Английската консултантска агенция Interbrand публикува класацията на най-скъпите марки на света.....Трети е Mercedes-Benz – 36,711 млрд. долара.....Hyundai (11,293 млрд)" това е за 2015г
    По-надолу някой (Гост) беше писал "...може би Хюндая е някаква заплаха с 425 к.с. дизел?..." Само за сведение GDI е бензинов двигател с директно впръскване, а не дизелов.