Last news in Fakti

26 Март, 2016 09:00 4 687 12

Mazda MX-5 RF - малкият кабриолет вече и с твърд покрив

  • mazda mx-5 rf-
  • премиера-
  • автосалон-
  • ню йорк

Новините около кабриолета на народа - Mazda MX-5 продължават. След спечелването на наградата за автомобил на 2016-та на автосалона в Ню Йорк бе представена и версията на автомобила с твърд покрив с добавката RF. Всъщност можем да причислим интересния мъник към класическите тарга модели.

Версията RF, освен с покрива се отличава и с нов двуцветен салон с кафява кожа Напа, който добавя малко по-представително усещане. Не сме сигурни дали добавените малки прозорчета са наистина такива, но въпреки това придават завършен вид на автомобила. Информация около това дали новият твърд покрив добавя или отнема от теглото на MX-5 все още не е достъпна.

Автомобилът се очаква да се появи на пътя в средата на лятото, като ще се предлага и с двата варианта на задвижващи агрегати - малкия 1.5-литров и 2.0-литровия с мощност от 155 конски сили. Нормалната MX-5 в България се предлага на базова цена от 39980 и не очакваме много голяма промяна за RF.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мsux

    2 2 Отговор
    Фен съм на модела, а сега вече дори бих станал потенцялен купувач, отзад вече изглежда завършено и има извивките на доста по-големите батковци, които стартират от 160 хиляди нагоре. А струва скромните 40 хиляди, просто перфектно бих казал. Това е автомобила който ме впечатли адски много на изложението в IEC, на снимките не може да се добие представа. Но на живо като погледнеш колата е 2 пъти по-хубава от на снимките. Като добавим и ниския център на тежеста и лекичката конструкция, ще има уникално поведение на пътя. Фен съм на немските кораби, но тук Мазда пръскат най-вече заради цената на този продукт.

    Коментиран от #2

  • 2 Msux

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мsux":

    Че то за 40хил ГОЛФ не можеш да си вземеш добре оборудван.
  • 3 опсмопсус

    2 2 Отговор
    Японско качество, недостижимо!
    УНИКАЛНА!
    Опсмопсус си отива!
    ОПС- колата ми!
    МОПС- кучето ми!
    СУС - от турски стой, спри, не!
    БЕШЕ МИ ПРИЯТНО ДА СИ ПИШЕМ!

    Коментиран от #6

  • 4 Монго

    0 2 Отговор
    До оня с коня: Кобилкин и онези неща по калниците не са мигачи а габарити, по щатски стандарт и изисквания. Да ти напомня, да не испростееш пак...
  • 5 112

    0 0 Отговор
    На мен пък по ми допада дизайна с мекия покрив. Този тип "тарга" не ме кефи.
  • 6 ромпс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    Как се пише новият ти ник?
  • 7 112

    0 0 Отговор
    Като разгледах малко снимки "тарга"-та действително изглежда по-добре но само при вдигнат покрив. Когато е свален визията с мек покрив по ми харесва.
  • 8 Jaguar

    2 0 Отговор
    Хора- не ви ли прилича на Jaguar?! Щом я ибраха за кола на годината-трябва да е уникална! Задно + 155 коня (живи) и малко тегло = FUN!
    Абе нова кола е все пак!
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АКО НЯМАШЕ ТЕЗИ ЖЪЛТИ И ЧЕРВЕНИ ФАРОВЕ НА КАЛНИЦИТЕ ЩЕШЕ ДА Е КОПИЕ НА АУДИ

    Коментиран от #11

  • 10 Стоянн

    1 0 Отговор
    Много от тези коли ще бъдат модифицирани. Само с генерация и software се постигат ~170 кс на колелата. С добри гуми и окачване може да разплаче много от големите батковци по пистите.
  • 11 хелер

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Японските са класи над вашите печки.
  • 12 ММММ

    1 0 Отговор
    Не можеш да кажеш на красивото грозно,ще станеш смешен!