Last news in Fakti

13 Април, 2016 15:29 5 707 46

AMG E63 S ще лепи стотака за 3.5 сек.

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • amg-
  • amg e63-
  • amg e63 s

Преснимана брошура от руското представителство на Mercedes-Benz разкрива част от техническите спецификации и динамичните характеристики на най-екстремната модификация на E-Klasse, съобщава "За рульом". AMG E63 S ще се оборудва с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора, който ще задвижва четирите колела през 9-степенна автоматична трансмисия.

Двойното предаване се предлагаше като опция за предишното поколение на модела, който се оборудваше с 5.5-литров осмак с 557 или 585 к.с., а досегашната върхова модификация AMG E63 развива 571 коня (750 Нм) и ускорява от 0 до 100 за 3.7 секунди.

Новият "тартор" в семейството на E-Klasse с индекс S ще разполага с цели 612 к.с. и ще спринтира от място до 100 км/ч с 2 десети по-бързо. Максималната скорост на двата E63 ще бъде ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Сред останалите особености на немския суперседан изпъкват електронният блокаж на задния диференциал и пневматичното окачване. От Mercedes-Benz все още не са обявили кога започват продажбите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 3 Отговор
    А цената на спортиста е ....

    Коментиран от #6

  • 2 BRABUS

    4 0 Отговор
    Страхотен автомобил!
  • 3 ауди фен

    0 8 Отговор
    TESLA е много по- дабра и по- красива

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Емии

    0 8 Отговор
    А кога ще стигне СУВ-а на Тесла? Кога ще стигне Модел S до 100км/ч няма да питам че е ясно - НИКОГА.

    Коментиран от #23

  • 6 Емии

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Двойно тази на ТЕСЛА МОДЕЛ S P90DL
  • 7 гамена

    3 0 Отговор
    Откачам от кеф само като го гледам на снимка и чета данните.......а ако може човек да го покара ? Браво, красота.
  • 8 Мерджанчо

    0 5 Отговор
    Ако я взема на този грил отпред мога ли да си пека кюфтета?
  • 9 ауди фен

    4 0 Отговор
    исках да видя компетентните мнения на електрокаристите .колко са смешни не мога да си изкривя душата МЕРЦА Е УНИКАЛЕН

    Коментиран от #12

  • 10 До теслите

    6 0 Отговор
    Заврете си Теслите в задния двор, аз електрички не искам. То не е ли да те обхване бруталния рев на двигателя, не ми го хвали...истинския кеф от шофирането е този с Трилъчката и други подобни машини от този клас. Хайде стига сте сравнявали тези дронове с истински автомобил...български манталитети такива.

    Коментиран от #13, #26

  • 11 Обектив

    0 6 Отговор
    Винаги ще го повтарям, кога ще биете Нисан от 2007г.
    Много неудобен въпрос, нали?
    Мерцедес не може да слезе под 3.5сек/100км дори и с 612к.с.
    Явно не всичко е коне, иска се и малко нови технологии, 4х4, скоростни кутии, окачване, електроника и т.н. неща от които немците са далеко.
    Нисан ГТР (07:08:68 Nurburgring)е обида за вас, защото е на Рено!
    Срам, срам, срам, вече 10г. срам в мерцедес!

    Коментиран от #17

  • 12 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "ауди фен":

    Ще видиш коментарите догодина в статистиката на продажбите , този "уникален" пушилник ще бъде със сигурност в дъното и след 2-3 години тихомълком ще бъде свален от производство "поради липса на интерес" докато пред салоните на Тесла ще продължават да се извиват опашки . Ако искаш да знаеш мнението на акционерите , можеш да погледнеш тук : http://www.ecars.bg/blogs/1384-66-procenta-ot-germancite-biha-kupili-tesla-model-3
  • 13 Контрабас

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "До теслите":

    Тесла е дизайн, мода и бъдеще!
    Мерцедес вече 5г. е конфекция!
    Жалко за тази велика марка!
    Прилича на ауди!Всичко еднакво с различни номера, гащи!
  • 14 Неподготвени немци

    0 4 Отговор
    Няколко от акционерите са поискали да разберат какво Daimler прави в посока производство на електромобили, където Tesla и Nissan водят. "Реално ние нямаме продукт, който да противостои на конкуренцията на Tesla. В дългосрочен план ще имаме някои страхотни модели... но на този етап те са само виртуални", посочва един от акционерите. Друг е загрижен, че компанията няма отговор на Tesla Model 3 и пита "Каква е причината за това?

    Коментиран от #18

  • 15 656

    4 0 Отговор
    Ходи и си вади пирони с теслата, айде.
  • 16 blabla

    2 0 Отговор
    Ама вие сериозно ли? Нали знаете, че Daimler и Tesla Motors са партньори? Даймлер инвестира 500м. в тази компания, мислите ли че не могат да се конкурират с компания, която притежава 1 съоръжение за конструиране на автомобили? До скоро нямаше смисъл от електрически автомобили, защото те не отговарят на изискванията на клиентите и търсенето е малко. От няколко месеца Daimler произвежда собствени батерии (разработва) и спира доставките на Tesla. Лично аз ако съм дал толкова пари за кола която на всеки Х километра трябва да зареждам толкова много време щях да съм разочарован. За мащабите на България 215 мили са много, но за щатите, Германия, Испания, Франция и тн. това не е нищо. Не забравяйте и факта, че батериите намаляват своята ефективност при всяко презареждане. Моето мнение е че след следващото поколение S class можем да очакваме много по ефективни батерии и много компании които ще се насочат към електричеството.

    Коментиран от #33

  • 17 Истината

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Обектив":

    Мерцедес не е марка,чийто основен приоритет е екстремната скорост.Мерцедес е синоним на лукс,класа,сигурност.
    GTR-a може да е много бърз,но в останалите отношения е пълна каруца,това го казват собственици на колата.Ако Mercedes,VW,BMW решат,винаги могат да изкарат по-бърза кола от GTR-a,но не такава е политиката им(по-печеливша от тази на Nissan).

    Коментиран от #19

  • 18 Истината

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Неподготвени немци":

    Причината е ,че големите европейски концерни знаят,че ако сега не пласират колите с бензинови и дизелови двигатели,в които са инвестирали толкова много,никога няма да могат.По тази причина не бързат с електричките.
  • 19 Fake

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Сравняваш Нисан с Мержо .... значи ти абсолютно нищо не разбираш от коли приятелю , в момента Нисан са на върха на вълната а твоя Мержо е някъде под нея и се дави ... това са тенденциите в момента независимо дали ти харесва или не !

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Faker

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Fake":

    Дайте му на то'з хапчетата.
  • 21 шутколизач

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Fake":

    Май си надрусан до козирката
  • 22 когато арабите

    0 0 Отговор
    купят електроцентралите,ще заповядат на инженерите в фолксваген да се разработват електромодели/не е важен директорът ,а собствениците на концерните/
  • 23 Роман Ценов

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емии":

    Абе къде ги вреш тия тесли .Тесла е на космическо растояние от МЕРЦЕДЕС.

    Коментиран от #43

  • 24 Fake

    0 6 Отговор
    Единственото хубаво нещо в Мерцедес са двигателите на Рено ...
  • 25 гост

    2 0 Отговор
    Български манталитет! Само това ще кажа за коментарите под мен с малки изключения. Иначе за колата ще кажа само, че всеки би искал да я притежава. Върха на инженерното мислене!
  • 26 некойси

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "До теслите":

    С идването на новата ера бруталния рев ще ехти изоставащ далече иззад електриците. Спомен и носталгия от една отминала епоха. Само заклетите романтици ще стопанисват автомобили с ДВГ, а нормите за експлоатация ще бъдат чудовищни.
    Амин!
  • 27 23 23 23

    2 0 Отговор
    Интересно как всички 'лепят' стотака за по-малко от м5,как постоянно се раждат 'м5 килъри', и как гъза да си съдерат не могат да им стъпят на малкия пръст като време на пистата... и така до кога? аз за един преател питам...

    Коментиран от #28

  • 28 MSux

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "23 23 23":

    къде бе виж бмв на нюрбургринг (писта) колко са зле и тогава коментирай как на писта нямало кой да ги бие.
  • 29 32 32 32

    0 3 Отговор
    Е гледам,10 години нямаше сериен!! модел да подобри времето на е60-ката.Джулията успя за около 2 седмици,сега пред това м4 ,бенц не виждам,само някви суперкари...

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Msux

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "32 32 32":

    Аз пък виждам как преди М4, 10 години имаше 6 Мерцедеса пред първото БМВ, не искам ги изреждам, сам можеш да ги провериш. И в момента има Мерцедес пред БМВ и скоро ще пуснат AMG-GT R за който ти давам 1000%, че ще е много много пред М4
  • 31 Msux

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "32 32 32":

    SLS-a e пред М4, очаквай скоро AMG-GT R.....
    Разгледай малко новните ще копирам малко, това е великата 5ца,

    Любопитен ход предприе дилър на марката Skoda от Ирландия. Той предлага на клиентите си тест-драйв на BMW 5-Series, като по този начин иска да ги убеди, че новата Skoda Superb по нищо не отстъпва на бавареца.Инициативата е на дилъра Pilsen Auto, който на официалната си страница в интернет е публикувал следната обява: „Имате още един ден, за да приемете предизвикателството на Skoda Superb – тествайте нашия флагман заедно с BMW 5-Series, за да изберете кой е по-добър. Ние обаче вече знаем кой е той.”

    Винаги съм казвал, че БМВ е обикновена марка с повече коне, в момента доста по-бюджетни марки се сравняват с БМВ, защо не сложат една Е клас-а? Щото като се качат в Е класата и после Superb-a ще им изглежда като дърво. Сега им гледам рекламата на 5цата "даваме ви бонус бизнес пакет" нещо им паднаха продажбите

    Коментиран от #32

  • 32 ммдаа

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Msux":

    Ако дилъра предлагаше МБ за теста никой нямаше да отиде, ей затова не предлага МБ...хората да не са прости, те знаят че БМВ е светлинни години пред МБ и затова бедните душици ходят там поне веднъж в живота си да пробват добра кола! Колкото и да роптаеш и да плюеш МБ е отдавна скопена марка!
  • 33 Коректор

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "blabla":

    Mercedes-Benz и дружеството майка Даймлер обявиха, че ще пуснат своя собствена линия батерии за домове и малки предприятия преди края на 2015-та година.

    Всичко ви е "ЩЕ" колега, щекате само, никаква технология няма!
    Всички немски концерни са в паника, Мъск чука на вратата,
    Събра 500млн. за 10 дни!!!
    Продал е 500хил. коли за 10дни.Прецедент в авотмобилостроенето!
    Боклука бенц, ако не беше измислил примитивния четиритактов двигател с КПД 38%, сега щяхме всички да сме с електрички!

    Коментиран от #45

  • 34 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    laite laite... takova uskorenie pravqt AMG-tata che napravo se nadarvqsh... ;]
  • 35 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    karal sam CLS 55 AMG, useshtaneto e unikalno, i uskorqva za 4.7
    Toq bolid kato gi udrq za 3.5... shte e neshto izvanzemno
    mechta

    Коментиран от #36

  • 36 sapo

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иван Иванов":

    karal sam fsichki M-ki i naprawo da ti kaja se usetih kato na izwynzemen korab...ne sa smejte use6taneto e swrahizwanzemno. Uskorenieto etolkowa glqma, che poweche w normalniq jiwot ne moga da se nadarwq

    Коментиран от #44

  • 37 BMW MPOWER

    1 2 Отговор
    Този Nissan GTR какво толкова сте го захвалили не мога да разбера ? BMW са минали рекорда на GTR още през 1992 с McLaren F1 с двигател BMW S70/2 6.1 литров 12 цилиндров 0-100 3.2 максимална скорост 390 km/h проверете малко в нета и тогава говорете е лапета ! BMW ///M-POWER THE BEST ;)
  • 38 BMW

    0 3 Отговор
    AMG GT и всичките му версии S, R са конкуренти на 911, не на М4. C63 AMG е моделът срещу М4, но не му се получава.

    Ако сам погледнеш цените ще видиш че AMGT GT е с над 50% по скъп от М4.
  • 39 Арменеца

    0 3 Отговор
    Намците умряха вече,Японци,Корейци,Американци и дори китайци ги удрят в земята вече по-качество и дизайн.А колкото до тесла, теслата е изобретена много преди Мерцедес.

    Коментиран от #41

  • 40

    0 3 Отговор
    Не мога да разбера дизайна на новите Бенцове, още съм много озадачен и учуден.......
  • 41 тъй

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Арменеца":

    Намците?....имаш предвид Виетнамците ли?, а тесли, чукове, триони и подобни има откакто свят светува
  • 42 ластик

    0 0 Отговор
    Такива коли отдавна вече не ме интересува колко укоряват от 0 до 100. Това сравнение трябва да отпадне и да се гледа от 0-200 или от 0-250/ограничител/ Моята джипка ускорява до сто за 5.3s /х5 50д/ ала до 200 за 19-20s, а примерно едно бмв м5 ще го направи до 100 за 4.5s а до 200 за 13s и малко. Мисля че всеки ще види разликата и ще разбере какво говоря.Поздрави
  • 43 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Роман Ценов":

  • 44 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "sapo":

    sega si nabih edna kato se setih za izvanzemnoto mi amg ;]
  • 45 blabla

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Коректор":

    Едно е да ги продадеш друго е да ги изпълниш. И си малко назад с материала. Сам можеш да си отговориш какво ще следва. 10 % дял от компанията беше на Даймлер, след продаването на този дял ще им се изплати инвестицията и разработването на собствена линия батерии. Пак се повтарям още няма изгода от мащабно производство на електромобили, всички крещите Тесла това, Тесла онова, но ако ви дадат автомобил изминаващ само 215 мили и живеете в САЩ, ще си седите само в родното градче. Хората там изминават огромни разстояния ежедневно, а както всички знаем не всеки има време да си зарежда колата с часове. И аз съм фен на Тесла, но не гледате обективно на нещата и сравнявате две различни птици. Мерцедес не изпълняват половинчати неща, а електричките в момента са точно такива. (като изключим някой недоразумения като GLE)

    Коментиран от #46

  • 46 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "blabla":

    Те, точно така!!!