5 Май, 2016 13:43 23 018 28

И Audi гласи конкурент на Maybach

  • audi-
  • a8-
  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • maybach-
  • pullman
И Audi гласи конкурент на Maybach - 1

Свръхлуксозна лимузина с удължено междуосие ще допълни гамата на следващото поколение на инголщадския флагман A8, разкрива главният инженер на Audi Щефан Книрш пред сп. Auto Express. Моделът ще се конкурира с Mercedes-Maybach S-Klasse, S-Klasse Pullman и бъдещия суперкрайцер на базата на BMW 7er.

Новата A-осмица ще има и други интересни модификации. Освен със съперник на щутгартските "пулмани" най-голямото Audi по всяка вероятно ще се сдобие и с версия с две врати. Подозрения, че в Инголшад планират купе от висш клас се появиха още през ноември 2014 г., когато немците показаха прототипа prologue на салона в Лос Анджелис.

Пред Auto Express Книрш потвърждава сведенията, че следващото A8 ще разполага със система за автономно управление. Автопилотът ще позволява маневриране в тесни пространства, задръствания и движение със скорост до 60 км/ч без участието на водача.

Новият флагман на Audi се очаква през 2018 г. В гамата от двигатели със сигурност ще остане W-образният 12-цилиндров мотор, чийто работен обем ще бъде намален от 6.3 на 6.0 литра, но мощността ще нарасне от 500 на 585 к.с., а въртящият момент - от 625 на 800 Нм. Спортната версия S8 също ще запази 4.0-литровия си турбиниран осмак, но с увеличена от 520 на 580 коня мощност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко Атанасофф

    3 3 Отговор
    АУДИ ВИНАГИ СА БИЛИ ПО-ДОБРИ ОТ МЕРЦЕДЕС И ТОВА Е ФАКТ !!! ВАСИК АТАНАСОВА Е СЪГЛАСНА С МЕН ЗАЩОТО ОТ ОПИТ ЗНАЕ АУДИ 80 КАКВА НЕРАЗРУШИМА МАШИНА Е !!!

    Коментиран от #3

  • 2 VWandMercedes

    0 1 Отговор
    Абе морски стой си там в курортния комплекс и не изкавай такива глупости.Той и Прокопи обича да ръси мозък....
  • 3 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Васко Атанасофф":

    Говориш глупости ,какво винаги са били като Ауди започнаха да имат красиви модели с много екстри и кожен салон и какво ли още не чак от 2005-6 година до преди това като Мерцедеса нямаше , няма и да има.Не можеш да кажеш че дървената и грозна 80-тка е по - здрава,надеждна ,с повече екстри , по-добра возия от тази на Мерцедеса...Когато Мерцедес са правили коли Ауди са ги купили Фолксваген ...Те не че пък новите Аудита са нещо забележително ...не излизат от сервизите и на практика са си Фолксвагенчета в по-скъпа черупка ... Прост пример Ауди ТТ е 99,9% Голф ,а го пробутват като Ауди , струващо 10 пъти повече от един Голф и уж било много спортно,тва онова-глупости на тракалета! Само Мерцедес завинаги ! Целият свят знае ,че освен целия лукс,престиж и надеждност Мерцедеса е доказан милионник - тоест изкарва милиона и даже продължава да върви ! Така че ако за теб селяндурското Ауди 80-тка е лукс и комфорт и има много екстри , което не е никак така , то за всички останали съществуват само две марки - Мерцедес и всички останали.
  • 4 Bat Sande

    1 3 Отговор
    Това с милионниците го забравете вече. Преди около 20-25 години е било: инвестираш повече за МБ и изминаваш повече километри.Така средната стойност на км пробег идва по-ниска.
    Сега е все тая каква марка конфекция ще си купиш-всичко е сметнато да изкарва едни километри +/-. Разликата е че ако си купиш ефтинко средната цена накрая е по-ниска, ако купиш "премиум"...по-добре с такси, а ако си с "лукс"...по-добре да инвестираш в още един лъч на метрото от вас до където трябва и така.
  • 5 audi

    4 2 Отговор
    Audi 80 е танк! мове да е грозна, но не умира... Който е карал Ауди не иска и да чуе за друго... Ауди най-рядко влиза в сервиза!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роман Ценов

    1 1 Отговор
    Чули невидяли тия от Ауди .Бмв пуснаха кункурент на Maybach и те да не останат по назад и те ,ще пускат.
  • 8 Summon

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "audi":

    А един шоколад завива мармот в станиол. Тия митове и легенди ходи ги разправяй на някой друг.
  • 9 Джордж

    2 0 Отговор
    Може само да точим лиги за такова Ауди
  • 10 борислав

    1 1 Отговор
    Страхотни коли с безумно надути цени. За 6.5 години от 150000лв стават по 28-30000лв ,като всички системи и екстри работят ,динамиката и комфорта са същите.Може би купуваме единствено престиж.Това ауди от снимката ще го сполети съдбата на А8-4.2 куатро от 2000г.-2000евро.
  • 11 оооооооох

    1 1 Отговор
    Посъберете го малко с компютъра и ще стане А8, А6, А4..
    Измислици..за пари.
  • 12 Иван Иванов

    1 1 Отговор
    2018-ta... znachi nai-rano 2020g. ;]
  • 13 dark

    1 2 Отговор
    Особено Audi A6 2.5 TDI е много здрава машина.
    хахахаха
  • 14 Роман Маверика Ценов

    0 2 Отговор
    Не е лоша тази S-Klasse но малко ми прилича на Ауди

    Коментиран от #24

  • 15 Борката от Банкя

    2 0 Отговор
    Идеална за булгаришен земледелци!
  • 16 Патето Яки

    1 1 Отговор
    Един собственик на голямо ауди получаваше втора употреба разпр. валове в еконта и сподели че си е купил четерите кръга на ада.
  • 17 Симфони

    0 5 Отговор
    Изключително тъпо е да се сравнява Ауди с Майбах!
    Майбах е изключително скъп модел и загубите са огромни!
    Ауди си има клиентела в сегмента А8 и катери нагоре, Майбах е едно подуто с анаболи грозно недоносче, носещо загуби и спряно от производство.Мерят си го с Ролс-Ройс, ама не могат.
    Но Ауди ще успее!
  • 18 Коментар

    1 2 Отговор
    Карал съм Е-3.2 вензин със газов инжекцион,в момента карам 5.30Д,и мога да кажа само едно.Има две марки коли МЕРЦЕДЕС и всички останали,няма толкова комфортна и надеждна кола като М

    Коментиран от #19, #26

  • 19 незнайко

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от " Коментар":

    Защото не си карал Волво S80, мишлиш така.
  • 20 Отврат конфекция

    3 1 Отговор
    Най-голямото братче на гоуфо!
    Конфекция до дупка!
    ВСИЧКО ЕДНО И СЪЩО ОТ гоуфо, през пасатора, аз, а4, а6, а8!
    Всичко еднакво, чорапи и гащи с различни размери!

    Коментиран от #21

  • 21 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Отврат конфекция":

    Е то сякаш Мерцедес не е?
    Или пък БМВ?
    Нямам думи.
  • 22 Bat Sande

    0 1 Отговор
    Нема Мерцедес, нема БМВ. Нема Опел, нема Форд-всичко вече е конфекция на различна цена. От известно време автомобилите са се превърнали от необходимост в култ, в снобария, в изгъзица. И вместо да ни служат-ние им служим, че дори доброволно се превръщаме в роби. Щом и Дачията от бюджетен автомобил почнаха да я оборудват/предлагат с "екстри" и да и вдигат цената. То не са фарчета, лайснички, дрънкулки.
    Не се изключвам и аз от тази графа. Вярно давам пари за някои "екстри" и подобрения, но си експлоатирам сериозно колите та не само да си ги избият ами и за яхта да останат!
  • 23 Гост111

    0 1 Отговор
    От трите водещи марки ,точно пък БМВ изостанаха най-много.Откъде и да го погледнеш 7-цата е няколко класи под Ауди А8 и новата С-класа.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ПЪЛНА ЛУДНИЦА
    ЗДРАВА И МОЩНА КОЛА ИЗПИПАНА ОТ ВСЯКЪДЕ
    ТРЯБВА КЕШОВИЦА
  • 26 Dimo

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от " Коментар":

    Роднина, който има ml550amg 2011, lexus is350c 2015, honda legend 2009, audi a6 2016, и преди дни си поръча волво xc90 2016.
    Казва, че по-скапана кола от мерцедес не е карал досега, през седмица е в сервиза, на около 300к км и е пред разпад вече, докато хондата е на над 500к км и върви все още безотказно. Останалите са почти нови все още и на малко км, карани от децата му. Веднага щом пристигне волвото, мерцедеса си заминава. Всички коли са взети чисто нови.
  • 27 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    Представяме ви НАЙ-големия Голф на всички времена...
  • 28 Боби

    1 1 Отговор
    И сигурно е без пари? Колкото по-скъпа е една вещ, толкова по-безмислена и неизползваема е тя. Пример: Ако един нож струва пет лева, стържеш спокойно с него по чинията, но ако струва пет хиляди лева, седи само във витринката.
    С една дачийка човек и по черен път ще издрапа, и на рибка ще иде без да се притеснява, но само се пробвай да направиш същото с ролс-ройс/бентли/А8/7-ца/S-класа - ще ти се смеят и кокошките, че и в тубата ще цъфнеш като виден идиот. Не че са лоши коли иначе - просто са беля на главата и са доста надценени.
    ПП. Уточнявам в случай на въпроси - да аз съм беден цървул, трол, комплексар и мишка, дето никога няма да припари до такава кола и затуй от завист ги ръся такива.