Last news in Fakti

12 Май, 2016 09:00 6 907 6

Без кабрио за новото BMW 6er

  • bmw-
  • 6er-
  • 7er-
  • 4er-
  • clar-
  • gran coupe
Без кабрио за новото BMW 6er - 1

Следващото поколение на баварската шестица няма да има открита версия. От гамата ще отпадне и купето с четири врати. За сметка на това моделът ще олекне с поне 200 кг, съобщава американското сп. Automobile Magazine.

Според източници от BMW причината за отпадането на кабриолета и Gran Coupe е възраждането на някогашната осма серия, която ще получи такива модификации. За да избегнат вътрешномаркова конкуренция, в Мюнхен били решили да "понижат в чин" шестицата и да я позиционират като безкомпромисен спортист от ранга на Porsche 911 и Mercedes-AMG GT.

По предварителни данни следващото BMW 6er ще се появи през 2018 г. и ще споделя модулната композитна платформа CLAR с актуалната седмѝца. Новият модел ще се оборудва с редови шестцилиндров двигател с четири турбокомпресора и мощност 550 к.с.

В дизайна ще се забелязват черти от по-малкото купе 4er със задна колонка на покрива точно зад арките на задните колела. Според Automobile Magazine стилът на автомобила ще напомня донякъде на Aston Martin.

Технически характеристики и разход на гориво за всички марки, модели, модификации


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bumer

    0 0 Отговор
    вече прекаляват с броя на турбините, скоро ще почнат да ги сменят по-често от въздушния филтър :)
  • 2 2399

    1 2 Отговор
    Когато не можеш да правиш читав двигател, прибягваш за помощ от турбини.....дай още 5
  • 3 2400

    1 1 Отговор
    Като не разбираш, не коментирай. БМВ последна от марките въведе турбо компресорите при бензиновите двг. Еко нормите просто го налагат. Пак турбо да смениш е по добре от колкото цяло двг. По добре 3 литра 6-цилиндъраи 4 турбини от колкото 1.2 3-цилиндъра с 200 коня. Две години(100к километра) и тоя двигател е леш.

    Коментиран от #4

  • 4 нагазаки

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "2400":

    Какъв е извода БМВ късно откриха турбината Я ни обясни какво общо има турбото с еконормите щот коня ми остаря и ще се наложи да си купя ново превозно средство

    Коментиран от #5

  • 5 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "нагазаки":

    Ами просто си неадекватен... БМВ късно открили турбината?? Ти от Марс ли падаш???Сериозно ли ? Ами чисто и просто- има нещо наречено "downsizing". Вземи та прочети- да не ти обяснявам. Та БМВ залагат на удоволствието от шофирането и до последно гледат да правят коли без ТУРБО, ЗАДНО задвижване и РЪЧНИ скорости - все неща ,които се оценяват от хора,обичащи да шофират и "усещат" колата... трол!

    Коментиран от #6

  • 6 нагазаки

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "hellmaker":

    Вземи и чети коментарите на трезво а не като пиеш две ментета.Удоволствие от шофирането идва на магистралата като видиш онез каки и ти надуят клаксона за 10лв вместо за 15. Цял ден ще ти е кеф че си спестил 5лв. за децата.Пробвай и успех