27 Май, 2016 08:58 23 002 56

УАЗ разработва конкурент на Audi Q5 и BMW X3

  • уляновски автомобилен завод-
  • уаз-
  • 3170-
  • кортеж

Уляновският автомобилен завод се готви да отгърне напълно нова страница в историята си със съвременен кросоувър, който да даде отпор на западната и китайската конкуренция в този все по-пренаселен сегмент. Конструкторите на руския производител работят над секретен проект с кодовото име УАЗ-3170, който би трябвало да се превърне в SUV със самоносеща каросерия и независимо окачване, съобщава сп. "Авторевю".

Изданието твърди, че въпреки информационното ембарго се е добрало до техническа документация за бъдещия кросоувър. Според изтеклите данни автомобилът ще бъде построен на платформата ЕМП, която ще залегне в основата на автомобилите от семейството "Кортеж", предназначени за висшите държавни лица на Русия.

УАЗ-3170 ще бъде незначително по-малък от Audi Q5 и BMW X3. Прогнозната дължина съгласно проекта е 4 600, а междуосието - 2 850 мм. Предвижда се теглото да бъде между 1 685 и 1 825 кг.

Въпреки модерната концепция модерната "уазка" ще запази поне част от всъдеходните качества на легендарните си предци. 3170 ще получи система за задвижване на четирите колела, клиренс над 200 мм, къси надвеси за голям ъгъл на атака и възможност за преодоляване на водни препятствия с дълбочина 50 см без специална подготовка.

За базов двигател на руското SUV е предвиден 2.5-литров атмосферен агрегат ЗМЗ с мощност 145 к.с. и максимален въртящ момент 250 Нм. По-скъпите версии ще се оборудват с два турбомотора на базата на ЗМЗ-406. Единият ще развива 150 к.с. и 330 Нм, а другият - 170 к.с. и 350 Нм.

Дизайнът на новия УАЗ ще бъде възложен на външен подизпълнител. Сред разглежданите кандидати са руската НАМИ и италианското ателие Pininfarina. Графикът по проекта предвижда разработка на конструкцията да приключи до май 2017 г., а стартът на серийното производство е насрочен за второто тримесечие на 2020-а.

Техническа информация за всички марки и модели  -  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Игор

    5 3 Отговор
    Пожелавам много успехи на Руснаците и дано с новта петилетка успеят да настигнат западните производители.
  • 2 Ех мъка

    6 0 Отговор
    Значи след 5 години (евентуално) ще са там където другите бяха преди 10. Защо ни депресирате ?

    Коментиран от #18

  • 3 Ну погоди

    2 5 Отговор
    За това ли там откъдето минава нива и уаз Х6-ците се окопават? ..... Може би заради това ''изоставане'' на брата руснак...

    Коментиран от #11

  • 4 Естребовски

    6 1 Отговор
    Ще направят един чайник.Друго не могат.
  • 5 кок

    1 5 Отговор
    руснаците са по глупави и от нас стават смешни вече....

    Коментиран от #14

  • 6 Николов

    5 0 Отговор
    Чак пък конкурент
  • 7 Гост

    3 2 Отговор
    "Който търси намира" казва една наша пословица, мисля че ще намерят правилния път, защото и дизайна на първия Голф е дело на Pininfarina, а нататък историята на този модел всички я знаем. Желая им успех, с удоволствие бих карал красив и практичен SUV на добра цена, не робувам на марки и не мисля, че един автомобил за да е добър трябва непременно да е германски
  • 8 666

    6 2 Отговор
    " конкурент на Audi Q5 и BMW X3" Виц на седмицата
  • 9 Икономист

    3 0 Отговор
    Не вярвам да успеят, макар че им го пожелавам. Без държавна помощ няма да се справят а там където има такава няма конкуренция. Според мен колите от проекта "кортеж" са по-скъпи от аналогичните западни серийно производство. Моето мнение е, че руснаците от край време плащат много за престиж.
  • 10 гост

    4 4 Отговор
    първо да се научат да правят по-елементари стоки за бита като хладилник, печка, пералня, иначе ще бъде поредната талига
  • 11 а ся

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ну погоди":

    X6 и ..... разполага с огромен двигател , огромно тегло , огромни гуми , айродинамичен е . Разполага със само носеща конструкция , много точково предно и същото такова задно . Все едни такива неща с които може да се гордее като "повдигната " лека кола , а не джип . Автомобила никога не е бил проектиран да ходи в гората . Той е представителна кола , бърз е и удобен за каране . Има добро пътно поведение . Проектиран е да постига високи скорости (по бърз е и от повечето леки коли ) . Комфорт , удобство ........ Все едни такива неща непознати за истинските джипове .
  • 12 Ашурнасипал

    4 1 Отговор
    УАЗ могат да разработят конкуренция само и единствено на УАЗ.Точка.
  • 13 СПЕЦ

    4 2 Отговор
    ЕБЕ ТИЯ ЧЕБУРАШКИ ЕДИН ХЛАДИЛНИК НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ НЕ ГОВОРЯ ЗА ТЕЛЕВИЗОР !!!А КАКВО ОСТАВА ЗА ЛЕКА КОЛА !!!

    Коментиран от #15

  • 14 факт

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "кок":

    Винаги съм се учудвал на вас, доста от българските ми сънародници, какви простотии плямпате понякога? Всякакви русснаци има, всякакви българи, всякакви цигани, турци, американци и останалите. До възпитанието и делата е! Аз лично разгледах доста проекти от новите им автомобилни разработки на руснаците. Да си призная, не ги превъзнасям, нито отричам - поради много патила в живота вече вярвам само на личният си опит, а и на чужд споделен понякога. Как можеш да отречеш автомобил, който не си карал поне няколко месеца? Руснаците сключиха изгодни джойнтвейнтчъри с италиански, германски, японски и други гиганти. От тях почерпиха и опит и технологии и изведнъж станаха част от съвременното автомобилостроене като дизайн, а и четох, че доста от двигателите и кутиите им са на разни гиганти като GM, FIAT и др.. Джипката макар и луксозна си я бива. За техните условия в тайгата и зимата по разни коловози това ще е твърде полезна кола... Никой не отрича качествата на Ауди Q3-7, Тойота Ленд Круйзър, Ниссан Навара, Форд Еф и останалите сувове и джипове по света. Но да отречеш качествата на един здрав, и по всичко изглежда практичен СУВ е нелепо... Освен това зависи и каква ще бъде цена-качество. Ако примерно струва доста под Кю-то и предлага издръжливост на обслужване и добро качество на сглобка, тогава е изгодна оферта. Например всички подиграваха Дачия, но тя извади доста практични и евтини автомобили и Дъстър, които се доказаха като изгодна покупка и практични возила за нас. Издържат... Учудвам се на руссофобията ви понякога? Руснаците правеха до скоро всичко, което си поискат добре, но не и автомоблилите си - което ме учадваше, понеже правят и космически кораби. Но сега е друго... Новите им разработки като дизайн са напълно конкурентни. Като качество вероятно също, понеже отговарят на Юро 5. Но като издръжливост не мога да кажа, не съм карал от тях. Но вероятно не са лоши. Освен това, са и по-евтини от редица други аналози. Само който ги познава може да хвали или отрече някой модел. но например Лада Ларгус ми допада - същата баничарка ван е като Дачия Логан Ван. Лада Калина не е лоша, но си е СУВ. ЗАЗ направиха интересни модели. УАЗ показа интересни простички джипки, които за тайгата и селски пътища са доста добри. За асфалт нищо не е по-добро от спортна кола, а тя не носи товар.... Но чак пък да отричаш русските автомобили ми е смешно? Знаеш ли, че двойното на УАЗ досега не отстъпваше на Ленд Роувър, Джийп, Рейндж Роувър и др. по качество на проходимостта? Виж за качество на издръжливост между ремонти не мога да зная. А това го знаят само каралите. Но въпреки това, при изгодна цена едва ли би била лоша инвестиция за някое ранчо това СУВче?
  • 15 Монго

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "СПЕЦ":

    В къщи на приземния етаж имам Мраз, който сигурно е по-възрастен от теб, и работи.

    Коментиран от #33

  • 16 бай Иван

    3 0 Отговор
    Дано тази да е без манивела!Щото Q5 няма.А относно излиянията на" Факт" ти карал ли си им л..няния прототип,че изразяваш мнение? Да правят ракети, но лапат като за световно!Е да в момента Хамериканците нямат соавлака , но имат нова програма и са създали нов кораб който ще сложи в малкия си джоб всичко руско!
    Да руснаците сключиха дойнт не знам си какви венчъри със всички даже и с виетнамците , но резултат никакъв а относно Дачията трябва да то кажа ,че нокой не и се е подигравал а направо я съжаляваме както и хората които са се излъгали да я купят , но както се казва трябва да има хора за всичко нали?

    Коментиран от #21

  • 17 909 БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор
    Бай Иван 16 . Руснаците автомобилите са им лайняви тук си прав аз съм карал тяхните кочини и проблеми има ! НО За военното производство няма кой да ги бие!

    Коментиран от #34

  • 18 Роман Ценов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ех мъка":

    Правилно.
  • 19 Десислав Попов

    3 1 Отговор
    Баси яката джипка!!!
    Мноооо добра и с тоя мотор 2.5 и 145 коня направо е от бъдещето.
    Невиждана досега литрова мощност.
    Ще им се стъжни на Ауди и БМВ.
  • 20 From USA

    4 0 Отговор
    Новата "УАЗ"- ка, освен 2.5 литровият двигател ще се сдобие и с 122мм. оръдие и трима кемафи екипаж за да страхува немците от Q5 и X3. Иначе, изглежда добре на хартия колата.

    Коментиран от #25

  • 21 факт

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "бай Иван":

    Един от колегите ми кара Дачия. Купил я е нова - върна се от гурбет и си спечелил парици, та пръсна повечето за нея... И това се оказа нелош избор. Върви добичето, като фурия, никакви проблеми, вече е на 78000 км и даже не хлопа отдолу нищо. Мой сте предубедени срещу Дачия и русските автомобили? Аз не мога да кажа, понеже не съм карал, от новите им. Старите не бяха добра сглобка, просто вършеха работа. Но това на снимката е от новата генерация...и има логика да е доста по-добро качество... Едва ли биха пуснали някаква бракма - сега пазара е пренаситен и ако не пуснеш нещо добро загиваш, дори и с държавни дотации често. То и Рено има държавна подкрепа, но ражда качественнти двигатели, интересни концепткари, добри автомобили. така, че да се плюе е лесно, но дали е обективно?

    Коментиран от #24

  • 22 rotos

    2 2 Отговор
    А ти чувал ли си оцнката,която се състои във въпрса: „Бате, хубв ли е филмъа, или е съвтски?" В случая "ФИЛМЪТ" може да бъде заменен с каквото и да е: "телевизорът","ютията", ножчето за бръснене и с каквото се сетиш...

    Коментиран от #23

  • 23 факт

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "rotos":

    Преди 2 години купих от битака русски топор. Това животинче сечеше яко. Трудно се изтъпяваше спрямо съвременните брадви, продавани по железариите че и скъпи. Но ми обраха къщата една цзиганска банда и я свиха. Казваш, че нищо русско не струвало? Аз не мисля така. Наскоро гледах един ореше с русски култиватор. Оре здраво, има стабилен ход не се лашка, като по-евтини китайски подобни. А на АГРО изложението гледах малък руски трактор - от онези с чупещ диференциал, за да се провират по-маневренно. това може да оре между два реда лози, имаше цели 45 к. с. беше на цена 25000 лева, а Кубота и др. еквиваленти започвха от над 45000 и нагоре. Това не бе никак лоша русска стока. За големият им комбайн и други не говоря - скъпи са затова не се задълбах да ги поогледам подробно, но са добре направени. така, че ти си просто зомбиран антируско. А аз гледам обективно признавам и всякакви факти стика да са верни. Никой не отрича, че Тесла Ес е луксозен, ел. но е цели 140000 долара? Докато един руски еквивалент, макар и не толкова луксозен би се пуснал доста по-евтино. Русснаците могат да правят много високо качество. Тук въпроса не е дали могат, а дали в автомобилите си го правят? Новите им на вид са напълно съвременни и качественни. Но само практиката доказва, опита. Така, че не мога да кажа нито - супер са! нито не са добри!. Който е карал може да сподели опита си. Но ми е смешно, просто да отричате напълно един автомобил - дори не знаете какво съдържа като екстри, не знаете цената? А това е ПРЕДУБЕДЕНОСТ и то негативна. Опасно нещо е да си внушиш, че една стока е боклук, ако не е наистина така....Защото утре може да ти попадне изгодна оферта и да я провалиш заради бръмбари в главата си...
  • 24 факт

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "факт":

    Дачия Сандеро 90 коня, на 78 000 и отгоре километра, върви като фурия. Даже служебният ни Ситроен С4 не може да вози като нея - ходим в командировки. Караме и Мерцедес бусчета, но за мое удивление Сандерото вози най-готино и освен това се усеща здравина отдолу. Аз съм доста учуден, понеже все пак е млада фирма, но когато нещо е направено здравичко се усеща. Всички плюеха Рено Симбол, но се оказа изключително здрава кола, пригодена за нашите кратерни пътища. Много издържат - съседа си купи, но той почина а жена му пътува всеки ден от село до града и то по няколко пъти...има внучета и ходят я на градина я кой ти знае. Но предубедеността е самоубийство... Например аз съм карал Лада Самара. Не усетих високо качество на сглобката, но върши работа. Но оттогава досега минаха години, автомобилопроизводството на руснаците дръпна напред. Следователно новите им модели ще са доста качественни. Разбира се, трудно е да очакваме нивото на Акура или Инфинити в такива серийни масови автомобили като на УАЗ в случая, но пък не ми се вярва да са така през пръсти сглобени, както ги описват някои... Пише се четох в русски сайт за автомобили от хора закупили новии автомобили, че новите им модели държали. Но само опита може да потвърди... А аз нямам ново русско ауто и съм пас.
  • 25 аааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "From USA":

    кемафи - хахахаааааа, бях го забравил тоя "термин"-:))))))

    Впрочем, нищо чудно тук малцина да знаят какво значи.-:)

    Коментиран от #26

  • 26 From USA

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "аааааааа":

    Ходил съм 2г. и 11дни в казармата колега, та затова знам какво е кемаф или механк - водач на верижна бойна машина. Аз лично, обаче бях радист. Със здраве и приятен ден.
  • 27 Бай Иван

    4 0 Отговор
    "УАЗ разработва конкурент на Audi Q5"
    ОХ МАЙКОООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 тит

    2 4 Отговор
    Собственик съм на фирма за вторични суровини. До сега са ни предавали над 30 /ТРИДЕСЕТ/работещи СЪВЕТСКИ /руски/ хладилника най-стария е от 03. 1953 год . ОЩЕ РАБОТИ. Западни работещи са идвали 4-5 и то след 2000год.

    Коментиран от #35

  • 29 JHM

    4 0 Отговор
    [конкурент на Audi Q5 и BMW X3] Може би след 30 год. гледайки тези секретни ръбести форми от скицата.
  • 30 тит

    2 3 Отговор
    Става дума за удивителната за американските конструктори технология на ракетните двигатели «затворен тип» НК-33, конструирани от С.Кузнецов за ракетата носител Н-1 в Самара по съветската «лунна програма».

    Ето какво казват за това самите американски специалисти:

    - Този двигател…доведе до преразглеждане на всички космически технологии на САЩ…

    - … Ние не познавахме такива технологии…

    -… Това са най-добрите двигатели на планетата. Западните учени считаха тази технология за невъзможна…

    -… съветските специалисти още преди 20 години са създали технология, която до сега е недостъпна за американците…

    -… Нека някой се опита да обясни, защо до сега в САЩ изразходват огромни средства за разработка на технологии, оставена от руснаците далеко назад още в началото на 60-те години на миналия век…

    -… При нас, професионалистите, нямаше никаква представа, как руснаците го правят това…

    -…Това ниво в САЩ се считаше за невъзможно…

    Може би това е достатъчно. Възторжените отзиви по адрес на НК-33 от страна на американските инженери са повече от достатъчно. И той си ги заслужава. И още нещо.Двигателят превъзхожда най-добрите западни образци по мощност с 10 – 15, а по КПД – с цели 25%
  • 31 БАЙ ГАН4О

    1 4 Отговор
    До вси4ки плюещи руското и руснаците скъпи 4овекоподобни вървете в Карлуково ще ви приемат по спешност,даже и бесплатна клизма може да ви направят айде със здраве

    Коментиран от #32

  • 32 СДФГ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "БАЙ ГАН4О":

    Как може да си толкова неграмотен? беЗплатна не знаеш как се пише.Буквата Ч виждал ли си някога? Ти си срам и позор за България. Кажи поне в кое училище си ,да го заобикаляме .
  • 33 удо

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    Дръж си го.Да не смееш да купуваш друга техника освен -зделано в ссср.
  • 34 удо

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Не става дума за пушки.
  • 35 кара Лада

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "тит":

    Аз съм един от тези които са откарали на вторични суровини работещ точно такъв съветски хладилник от 60-те години. Както и стар български Мраз от началото на 80-те. Мраз, буквално изключен от контакта и натоварен за вторични след 30 години работа! Сега вече днешните пишлемета дори не знаят какво е Мраз, защото едни умни управници го затриха и разрушиха този завод! Както и всичко останало в тая държава!

    Коментиран от #48, #55

  • 36 Georgi Nedyalkov

    2 0 Отговор
    Русите ще дават страхотен отпор на западните и китайски конкуренти в автомобилостроенето."Секретният" проект УАЗ 3170 ,за серийното производство е насрочен за 2020г. Руски братя, не се занимавайте с производство на автомобили ,това е като да се опиташ да достигнеш сияйните върхове на хоризонта.Така навремето др. Хрусчов ни баламосваше за светлото бъдеще. Секретният ви проект за 2020г ще е много остарял, какво АУДИ какво ВМW какви 5 лв.
  • 37 БМВ

    3 1 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА Е НЕТОЧНО! НЯМА КАК ТАЯ УАЗКА ДА СЕ МЕРИ С БМВ И АУДИ! ТЕХНИЧЕСКИТЕ И ДАННИ СА ДОСТА СЛАБИ, А И ЕДВА ЛИ И ДРУГИТЕ И КОМПОНЕНТИ ЩЕ СА НА НИВОТО НА ГЕРМАНСКИТЕ! НО ЦЕНАТА НА УАЗКАТА ВЕРОЯТНО ЩЕ Е ДОСТЪПНА ДО ПОВЕЧЕ КУПУВАЧИ! УСПЕХ В ПРОДАЖБИТЕ ИМ!
  • 38 мъжкар

    1 4 Отговор
    Гледайки коментарите на доста хора тук които така целенасочено се стремят да оплюят руското автомобилостроене искам да им кажа че за пореден път руснаците не трябва да бъдат подценявани в нито едно отношение. Господа български критици или идиоти за разлика от вас те правят нещо и произвеждат нещо което го правят с цел да превземат определен пазарен сегмент.А единственото нещо което правите и произвеждате вие са отпадни продукти (л..на) с устите си.Това че вие не ги харесвате си е ваш проблем.

    Коментиран от #45

  • 39 Вълчо

    0 4 Отговор
    Глупаци които подценяват руснаците много.....
  • 40 Пурко

    4 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха
    Някой много водка е изпил!
  • 41 909 БЪЛГАРИЯ

    4 0 Отговор
    До Вълчо коментар 39 . За Руснаците пияно мързеливо племе ! Аз съм карал руски нови коли лада приора и лада калина . Така да ти кажа колко пари за ремонт съм дал само аз си знам .Правят ги с китайски части пълен БОКЛУК! така ,че незнам кой е глупака май си ти !!!!!!!!!!!!!
  • 42 909 БЪЛГАРИЯ

    4 0 Отговор
    Поредният руски таралясник !!! Руски коли не копувайте !!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 Путкин

    3 0 Отговор
    Раша Раша Рашааааа в талашааааа
  • 44 Гост

    2 1 Отговор
    Руснаците пак се изхвърлиха като ч..@ на мокър пясък
  • 45 бай Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "мъжкар ":

    Да мъжки правят, но вече го няма онзи пазар за тях където хората ходеха под конвой да си купуват коли дори без да имат право на избор на цвят и други благинки а понякога дори и ударени им ги набутваха.Сега руснаците се опитват да пробутват отново поредната си недомислица наречена автомобил , но ,вече нямат "съмишленици"!

    Коментиран от #47

  • 46 asoos

    2 1 Отговор
    МОЖЕ АКО ГО КОПНАТ ИЛИ ЛИЦЕНЗ СТАВА НО ИНАК ТВЪРДО НЕ
  • 47 нагазаки

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "бай Иван":

    Ванюша върви си смени името щото едно време сигурно баща ти под конвой те е кръстил
  • 48 нагазаки

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "кара Лада":

    Те тези дето пишат Л...А са внуците и синовете на същите тези дето унищожиха БЪЛГАРИЯ АМИН.Пък пияните Руснаци си правят ладите и уазките и водката и не им пука кво става в идиотския свят около тях.Пък и съм убеден че ще дойде момент когато ще се редим пожелание на конвой за лади
  • 49 Умен

    1 3 Отговор
    Мислите ли,че хора които строят ядрени подводници,ракети самолети не могат да направят някакъв джип?
    Просто на другаря Путин това никога не му е било на дневен ред. Стига сте говорили и писали глупости всезнайковци.
    Само не разбрах като е толкова секретен този проект как се знае дължината,междуосието килограмите???
    За питащите,не съм комунист! Див рокер съм!

    Коментиран от #54, #56

  • 50

    3 0 Отговор
    2020г., те са сетиха да мислят за конкурент на немците, хората тогава мислят да се отказват тогава от ДВГ с вътрешно горене. Немците не че ще успеят да направят до тогава нещо смислено на ток, ама все пак е забавно да твърдят че ще са конкуренти на немците със 150 коня двигател........
  • 51 до умния

    4 0 Отговор
    Нали не мислиш че немците или японците не могат да направят атомна подводница или ракета.Който не е решил само той не е направил самолет,а руските граждански самолети не ги пускат да летят в цивилизованите страни ,а там където летят са за безстрашни и почерпени пътници.Нали не мислиш ,че руснаците са най-умната и развита нация в света.Нали не мислиш,че руските университети са най-престижните в света,че руската медицина и електроника са на върховно равнище.Нали не мислиш че руснаците получават по 3000 евро заплати и пенсии.Нали не си чувал за руски скоростен влак и руска магистрала.Нали си чувал ,че продължителността на живот в Русия е като в африканска първобитна държава.Хората не карат подводници и ракети ,а това не е никакъв критерий за развитие и просперитет.
  • 52 Спиро

    2 0 Отговор
    Божичко:)
    Това трябва да се види:)
    Как руснаците ще направят конкурент на немските коли, не ми е ясно.
    За толкова време, не успяха да доразвият Нива-та на никъде, а сега без какъвто и да било опит в конструирането на такива автомобили - конкуренция ще правят. Каквото и да изкопират, пак ще излезе я Калашников, я пак някое чудо на техниката, от което вечно капе масло и не можеш мислите си да чуеш докато шофираш, но пък "минава от всякъде", и ще го произвеждат в следващите 50 години.
  • 53 БГБГ

    2 0 Отговор
    Хладилниците Мраз са Българско производство!
  • 54 Спиро

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Умен":

    Извинявай....Рокер:)
    Предполагам че караш...ИЖ? Или Ковровец?:)) Такива пристрастни интереси сигурно защищаваш и с личен пример. Руснаците правят невероятни ядрени подводници, та най-вероятно и мотора, който яхаш е тяхно дело??:)) Не мога да си го представя просто, че може да е иначе:))
    Иман странни схващания за пазарна икономика.
    Трябва ли нещо да дойда на "дневенред на Другаря Путин", за да стане както трябва? А преди Путин какво?? А след него... пак какво?
    Поздрави!
  • 55 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "кара Лада":

    Сега си имаме Либхер произведени в България, не ни трябва 100 годишния ти Мраз гълтащ ток колкото един калорифер.
  • 56 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Умен":

    А стига бе!?Нощните вълци какви са?