Last news in Fakti

22 Юни, 2016 07:15 8 009 2

Ще видим Bugatti Chiron в действие на пистата на Гудууд

  • bugatti chiron-
  • goodwood-
  • гудууд

Новият хипер спортен автомобил на френския производител Bugatti ще направи своя дебют на острова на едно от най-мащабните и чакани ежегодни събития свързани с автомобилите - Фестивалът на скоростта Гудууд. По пистата изкачваща хълма в прочутото английското имение ще се вкопчат 1500-те конски сили и 1600 нютонметра въртящ момент идващи от огромния 8.0-литров W16 двигател с общо четири турбокомпресора.

Наследникът на Veyron е първият модел на компанията снабден с адаптивно шаси, което има задачата да подобри значително повоедението на автомобила при скандално високите скорости, които може да развие. Chiron се изстрелва от 0 до 100 за само 2.5 секунди, а максималната скорост е далеч над 400 километра в час.

Волфганг Дюрхаймер споделя, че очаква с нетърпение срещата с приятели и фенове на марката Bugatti на това класическо събитие. Обикновенно зад волана на подобни автомобили на Гудууд се позиционират едни от най-известните пилоти в света, но все още не знаем, кой ще бъде щастливеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предизборно

    0 0 Отговор
    Всеки българин вместо да зяпа, да си купи по едно Бугати !
  • 2 Баровец

    0 0 Отговор
    Ами те вече почнаха...какво са 5 милиона за някой нашенец - http://www.autobild-bulgaria.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B8-5-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-bugatti-chiron/