6 089 1

Bugatti Chiron трябвало да изглежда така

Георги Касабов

Осемте фара са една от най-характерните дизайнерски особености на Bugatti Chiron. Решението за тях обаче е взето относително късно в развойния процес, а наследникът на Veyron е трябвало да изглежда по съвършено различен начин, разказва CNET.

Първоначалният вариант за предницата на Chiron е предложен от екстериорния дизайнер на Bugatti Саша Селипанов. Той си представя муцуна, в която фаровете са разположени толкова надълбоко, че практически не се виждат.

В крайна сметка авангардното дизайнерско предложение е отхвърлено в полза на по-традиционна оптика заедно с други футуристични идеи като камери вместо странични огледала. За сметка на това задницата и профилът на Chiron са харесани и остават в окончателната версия на автомобила.

Саша Селипанов, който е възпитаник на Колежа по дизайн в Пасадина, Калифорния, е работил за Mazda и Volkswagen. През 2010 г. е привлечен в Lamborghini и участва в създаването на Huracan. Мести се в Bugatti през 2014 г., където отговаря за външността на прототипа Vision GT и серийната му версия Chiron.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • това по кефи
    Отговор
    1 14:47  25.07.16
    Жалко, че са му отхвърлили идеята - нещо различно е и изглежда по-извънземно ;) По ми харесва от сегашната им одобрена версия с фаровете. Доста често мениджърите, които взимат решения са сухари и хора без въображение ;)

Напиши коментар:


Публикувай