4 839 0

Представиха английския Bristol Bullet

Ангел Харизанов

След отсъствие от близо 50 години, малкият английски производител Bristol Cars се завърна със стил. И като споменахме стил, дизайнът на автомобила не е вътрешно разработен, както обикновенно очакваме. За задачата е наето малко италианско студио, но името му все още не е известно. И да не го разберем в по-късен етап, едва ли ще има значение, защото са се справили впечатляващо.

Красивата външност на автомобила е създадена изцяло от въглеродни влакна и благодарение на това, масата на Bullet е незначителните 1100 килограма. Под капака боботи 4.8-литровия V8 двигател на BMW с вътрешно означение N62B48, който разполага с 365 конски сили и 490 нютонметра. С тази комбинация от маса и мощност, автомобилът се изстрелва от 0 до 100 само за 3.8 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч, но кой би се возил с повече в кабриолет.

Bullet ще бъде произведен в ограниченото количество от 70 броя, което разбира се отговаря на 70-годишния юбилей на марката. Всеки един от автомобилите ще бъде създаден в град Чичестър в Обединеното Кралство, като цената все още не е уточнена, но не очакваме тази двуместна играчка да бъде евтина. Единственото място, на което може да бъде поръчан автомобила е в лондоския квартал Кенсингтън.Напиши коментар:


Публикувай