11 016 2

Умопомрачаващ китайски всъдеход

Умопомрачаващ китайски всъдеход
Радослав Славчев

Както е известно огромните всъдеходи от типа big foot са привилегия на американската тунинг култура. Сега обаче става ясно, че и китайците са добре запознати с подобни чудовищни всъдеходи.

Неотдавна, по време на автомобилното изложение в Пекин, местни тунинг специалисти показаха едно "чудовище" на четири колела, което е създадено на базата на Foton Tunland. Автомобилът е направен в духа на задокеанските традиции.

Умопомрачаващ китайски всъдеход

Всъдеходът е дълъг 5.7 метра, а междуосието е "разтегнато" от 3.1 до 3.6 метра. Височината е повече с цял метър и сега всъдеходът е висок 2.8 метра. За съжаление двигателят не е променян.

Докато американците обичат да монтират огромни V осмаци, то китайците са оставили стандартния дизелов мотор Cummins. Той е четирицилиндров и разполага мощност 163 конски сили.

Умопомрачаващ китайски всъдеход


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 15:41  04.08.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • кроко
    Отговор
    2 16:19  04.08.16
    Иии, автора, я дай пример за някой "задокеански" традиции! Аз се сещам за традициите на руснаците, исландците и други северноевропейски народи да правят такива машини - там има условия да ги ползват. Американците къде ги ползват? Ако ги сравняваш с големите джипки, дето мачкат коли по разни шоута, жестроко си се объркал. А двата амортисьора са за да не изгори единия от много работа - като се лашкаш по дупките, маслото се загрява и за да не прегрее се слагат два броя да си разпределят работата. Много интересно, няма що!

Напиши коментар:


Публикувай