4 Август, 2016 10:17 11 760 2

Умопомрачаващ китайски всъдеход

  • foton-
  • big foot-
  • всъдеход-
  • китай
Умопомрачаващ китайски всъдеход - 1

Както е известно огромните всъдеходи от типа big foot са привилегия на американската тунинг култура. Сега обаче става ясно, че и китайците са добре запознати с подобни чудовищни всъдеходи.

Неотдавна, по време на автомобилното изложение в Пекин, местни тунинг специалисти показаха едно "чудовище" на четири колела, което е създадено на базата на Foton Tunland. Автомобилът е направен в духа на задокеанските традиции.

Всъдеходът запазва каросерийните панели на своя донор, но получава изцяло ново окачване, огромни колела и значително по-голяма обща структура. Интересното е, че на всяко колело са монтирани по две пружини и по два амортисьора, самата рама също е изменена и удължена.Умопомрачаващ китайски всъдеход

Всъдеходът е дълъг 5.7 метра, а междуосието е "разтегнато" от 3.1 до 3.6 метра. Височината е повече с цял метър и сега всъдеходът е висок 2.8 метра. За съжаление двигателят не е променян.

Докато американците обичат да монтират огромни V осмаци, то китайците са оставили стандартния дизелов мотор Cummins. Той е четирицилиндров и разполага мощност 163 конски сили.

Работният му обем е 2.8 литра. Въпреки че може би този двигател е слабичък за огромния всъдеход, машината изглежда впечатляващо.Умопомрачаващ китайски всъдеход


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Иии, автора, я дай пример за някой "задокеански" традиции! Аз се сещам за традициите на руснаците, исландците и други северноевропейски народи да правят такива машини - там има условия да ги ползват. Американците къде ги ползват? Ако ги сравняваш с големите джипки, дето мачкат коли по разни шоута, жестроко си се объркал. А двата амортисьора са за да не изгори единия от много работа - като се лашкаш по дупките, маслото се загрява и за да не прегрее се слагат два броя да си разпределят работата. Много интересно, няма що!