12 682 1

Продава се MG Metro 6R4, притежавано от Колин Макрей

Ангел Харизанов

Въпреки, че Колин Макрей не участва във великата "Група Б", нищо не може да попречи на пилота да притежава един от безумните ѝ автомобили. Като отявлен шотладнец, изборът му разбира се не е случаен - джобния хечбек MG Metro 6R4 разработен от Williams Grand Prix Engineering. Това обаче, не е версията Clubman с понижена мощност, а един от 20-те по-мощни автомобила, идентични със състезателните машини от световния рали шампионат.

Малкият психо автомобил се задвижва от задно разположен атмосферен 3.0-литров V6 двигател с мощност от 410 конски сили пренасящ мощност към четирите колела, като теглото му е небрежните 1000 килограма. Поради късото си междуосие и моменталното откликване на газта, това остава един от най-опасните автомобили от породата си.

С такава история естествено, машината не се продава за крехка стойност - тя е публикуван в ebay.co.uk, за сумата от 350 хиляди паунда и сегашният ѝ притежател няма идеята да се разделя с нея срещу бартер за друг автомобил, но в този ценови пояс няма много предложения. С толкова фенове на пилота и култовите автомобили по света, намирането на нов собственик едва ли ще представлява трудност.
 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Роман Ценов
    Отговор
    1 19:36  06.08.16
    Кола-Изрод.

Напиши коментар:


Публикувай