14 Август, 2016 17:30 4 688 0

Lister Knobbly - машината на Сър Стърлинг Мос се завръща

  • lister-
  • knobbly-
  • стърлинг мос

Пресъздаването на емблематични автомобили от миналото винаги ни е било изключително интересно, особено ако те са свързани и с култови личности. Подобна е и комбинацията с английските Lister и моделът им Knobbly и един от най-известните състезатели в историята на автомобилните спортове - Сър Стърлинг Мос.

Автомобилите ще са общо десет и ще бъдат изработени ръчно, по точните спецификации на модела, появил се на бял свят преди близо 70 години. Шаситата обаче, ще бъдат създадени от магнезии, което ще рефлектира пряко върху теглото. Двигателят идва от Jaguar и е 3.8-литров шестцилиндров редови с мощност от 330 конски сили, като в комбинация с лекото купе, Knobbly се изстрелва от 0 до 100 за само 4.3 секунди и има максимална скорост от над 290 километра в час - напйлно достатъчни за открит автомобил.

Официалното представяне на завърналата се от миналото класика ще се случи на Concours D’Elegance в Пебъл Бийч, Калифорния, който ще се проведе след седмица - на 21-ви август. Компанията обмисля да създаде още три подобни модела, които ще получат допълнението Final Edition. Lister Knobbly ще може безпроблемно да участва в състезанията на FIA за исторически състезателни автомобили. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА