Last news in Fakti

17 Август, 2016 14:48 5 101 2

Muscle car-ите се завръщат

  • dodge-
  • challenger-
  • charger-
  • t/a
Muscle car-ите се завръщат - 1

Компанията Dodge представи две нови версии на купето Challenger и седана Charger. Интересното е, че при уникалното купе Challenger се завръща класическата модификация с индекс T/A (Trans American), която традиционно се отличава с мощни двигатели и особено оформление.

Challenger T/A ще е достъпен с 5.7-литров V-образен осемцилиндров мотор, както и с още по-голям 6.4-литров V осмак HEMI. Мощността на тези агрегати е 375 и 485 конски сили, съответно. Наточеното купе разполага и с 2.75-инчова изпускателна система с регулировка на нивото на звука.Muscle car-ите се завръщат

Ателието Mopar пък е разработило специален въздушен филтър с нулево съпротивление, както и 20-цолови джанти с типичен "мускулест" дизайн. Купето се отличава и с черни багажник таван и преден капак, както и с декоративни черни ленти отстрани. Предлага се и още по-наточена версия обозначена като T/A Plus.

Последната включва интериорни екстри като вентилация на седалките, високопроизводителна мултимедийна система с голям 8.4-инчов дисплей. Отвън T/A Plus се отличава с по-широките джанти и спирачни механизми Brembo (само за версията с 6.4-литров мотор).Muscle car-ите се завръщат

Що се отнася до седана Charger, то за него е достъпна модификацията Daytona. Тя се отличава със спортна ауспухна система и също така с особено оформление на купето. Вариантът с 6.4-литров мотор се нарича Daytona 392. При нея ограничителят на скоростта е на 240 км/ч.

Публичната премиера ще се състои на 20 август в Детройт и ще е в рамките на изложението Woodward Dream Cruise. Цената на Dodge Challenger T/A ще е минимум $38 485. Charger Daytona пък е оценен на $40 985. Продажбите стартират от септември тази година.Muscle car-ите се завръщат


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 electro

    1 0 Отговор
    Завръщат се грънци - единици са фирмите, които пускат такива модели, че и още по-малко ще стават. Сега на мода са малките двигателчета с турбо, които уж били и по-екологични.
  • 2 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Извинявай, я виж кой производител ти дава спортна кола, чисто нова за 20 бона, нали затуй като пуснаха форд мустанг в германия стана най-купуваната спортна кола!