3 238 1

Юбилейното Lambo свали покрива

Георги Касабов

Lamborghini представи открита модификация на купето Centenario, посветено на стогодишнината на основателя на компанията Феручо Ламборгини. Roadster дебютира пред публика на шоуто Monterey Car Week в Калифорния.

Новото открито Lambo тежи 1 750 кг - с 50 повече от купето. Суперколата е изработена почти изцяло от въглеродни нишки. Карбонови са не само панелите на каросерията, а и монококът. От същия материал и също активното антикрило отзад, което може да си издига на 150 мм и да променя ъгъла си на атака с до 15 градуса.

Подобно на купето, роудстърът има четири управляеми колела. При ниски скорости задните завиват в противоположна посока на предните, което подобрява маневреността и намалява радиуса на завой. При високи скорости всички колела завиват в еднаква посока.

Пред задния мост на Centenario Roadster работи 6.5-литров атмосферен V12 с мощност 770 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2.9 сек., с една десета по-бавно от закритата версия. Максималната скорост надхвърля 350 км/ч.

Новото Lamborghini има 20-цолови колела отпред и 21-цолови отзад, обути в гуми Pirelli PZero. Спирачките са въглеродно-керамични.

Впечатление в интериора прави новата мултимедия с 10.1-инчов сензорен дисплей и поддръжка на Apple CarPlay. На борда има и система за запис на телеметрични данни.

Centenario Roadster ще бъде произведен в същия тираж като купето - 20 екземпляра. Въпреки цената от €2 млн. всички автомобили вече са разпродадени.

 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Иво
    Отговор
    1 14:19  22.08.16
    По принцип съм Феррари фен, но това Ламбо пръскаааа брааат :)

Напиши коментар:


Публикувай