Last news in Fakti

25 Август, 2016 22:30 19 119 4

Volvo успя да подобри рекорда си с Iron Knight

  • volvo-
  • камион-
  • рекорд

Шведският производител успя да надскочи предишното си постижение за най-бърз камион в света. С време от 21.24, този колос с мощност от 2400 конски сили и скандалните 6000 нютонметра подобри рекорда на "Лудия Викинг". Двигателят е с кубатура от 13 литра, а скоростната кутия на "Железния Рицар" е стандартната iShift. Тя се използва във всички нови камиони на компанията - с двоен съединител и е получила само нови притискателни и фрикционни дискове, а D13 двигателя е екипиран с общо 4 турбокомпресора и нови водни междинни охладители, както и препрограмиран контролен блок. Според компанията теглото на камиона е 4.5 тона или с цял 1 тон по-добро от това на предшественика си,а мощността е повишена с 600 конски сили. Това води до ускорение от 0 до 100 за само 4.6 секунди


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОРПЕДО

    1 0 Отговор
    Брутална машина!
  • 2 ГЗО

    0 0 Отговор
    с двигател от HONDA CIVIC "D13" :)))))))
  • 3 яко

    0 0 Отговор
    Това ще направи всички баварци на пастет😛😛😛😛😛😛
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Реално погледнато толкова е и камион! Сигурно и рамата му е някаква измислица, някаква тръбна конструкция с кабина, наподобяваща кабина на камион, преработен двигател от камион и гуми от камион. Може и мостовете да не са от камион. Като онези американските коли за драг състезанията.