5 123 0

Renault Clio RS16 може да не остане само прототип

Ангел Харизанов

Парижкият автосалон ще привлече адски много фенове и медии към френската столица и според Caradisiac, един от местните производители готви изненада. Източник близък до проекта Clio RS16, представен преди няколко месеца е споделил, че Renault е на крачка от решението да пристъпи към производството на малкия изтребител. Естествено не говорим за огромно количество, а за лимитирана серия, която според информация ще бъде от само 500 броя.

От своя страна директорът на пътническия отдел на Renault Sport - Патрис Рати е споделил, че в сравнение с Clio V6, RS16 е далеч по-достъпен до хората, като това е възможно с много по-добри решения при проектирането и създаването на автомобила и готовият продукт много лесно може да бъде одобрен за производство.

Информацията включва и предполагаемата цена на автомобила, която хич няма да е малка - 40 хил. евро. Clio RS16 използва 2.0-литровия двигател на по-големия Megane RS с 275 конски сили, спирачките, част от окачването му, както и заден мост от състезателното Clio. Следата на автомобила също е разширена, като арките на калниците също приличат на тези на най-върховия Megane. Ако премиерата се случи, това ще бъде един перфектен начин за "открадване" на светлините на прожекторите на домашна почва.Напиши коментар:


Публикувай