15 704 2

Приключи производството на BMW Z4

Ангел Харизанов

Германският титан BMW официално прекрати живота на модела Z4. Производството на роудстъра започна през 2002-ра година, като естествено продължение на деведесетарското кабрио Z3. Последното поколение под вътрешното означение E89, бе може би най-доброто от всички, като предлагаше всичко необходимо за двуместен кабриолет.

То така и не получи най-спортната M буква, но във варианта 35is бе много близо до нея и ние имахме възможноста да седнем зад волана му. Точно от тази версия в цвета Valencia Orange Metallic е и последният автомобил напуснал производствената линия. Това бе и последния модел използващ агрегата N54 с 340 конски сили, който отстъпи мястото си на N55. 

Приключването на Z4 означава, че прототипът на Z5, който ще бъде комбинирана с Toyota обща платформа, все повече ще се приближава до производството си. Моделът вече е получил вътрешно означение - G29, като агрегатите за него ще бъдат само бензинови 2.0-литрови и 3.0-литрови турбо.
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кул
  Отговор
  1 13:32  28.08.16
  След Z1 с неговите "падащи" вратии и уникална иновативна визия останалите Z-ки не грабват. А сега с този новия мелез, които предстои нито феновете на тойота, ще са доволно нито тези на бмв, ама щом имат пари за трошене тяхна си работа!
 • укиъп
  Отговор
  2 01:58  29.08.16
  Довиждане Готин...всички знаем, че след няколко години ще струваш, колкото цяла фабрика за умрели МБ-та

Напиши коментар:


Публикувай