Last news in Fakti

29 Август, 2016 11:04 29 399 37

Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин

  • bmw-
  • x6-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • рио де жанейро 2016-
  • путин
Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин - 1

По-малко от денонощие след церемонията по награждаването на руските медалисти от Олимпиадата в Рио де Жанейро със 104 BMW-та един от всъдеходите се появи на вторичния пазар. Подарената от Владимир Путин X-шестица бързо си намери купувач, разказва "За рульом".

Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин

Всъщност ключовете за новите баварки за руските медалисти бяха връчени от министър-председателя Дмитрий Медведев, а президентът награди олимпийците с парични премии, отбелязва автомобилното списание. Според автора на обявата в сайта auto.ru обаче кросоувърът е подарен лично от Путин.

Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин

Въпреки неточностите олимпийското X6 xDrive 3.5 с мощност 306 к.с. е било продадено за исканите 4 670 000 рубли (€64 211) само няколко часа след публикуването на офертата. Координатите за контакт били изтрити веднага и е невъзможно да бъде установено кой от руските медалисти е решил да осребри наградата си.

Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин

Макар и сглобени в Калининград, BMW-тата, които руските олимпийци от Рио получиха за медалите си, предизвикаха вълна от възмущение сред сънародниците им. Мнозина негодуват какво е наложило спортистите да бъдат наградени с немски коли вместо с Lada или УАЗ, че на всичкото отгоре подаръците да бъдат освободени и от данък в размер на 35%.

Руски олимпиец продаде BMW-то от Путин


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    1 4 Отговор
    "Да бъдат наградени с Lada или УАЗ", като бмвто е класи над тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Джими

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Радо":

    За какви класи става въпрос? Та те не са от една и съща планета.Как ли би се почувствал един олимпиец в УАЗ ?
  • 3 07958

    4 0 Отговор
    Е, те само златните медалисти имаха Х6 , а те са 19 човека.
  • 4 Porsche

    1 0 Отговор
    Доста висока цена е 65 000 евро - като се има предвид че е освободено за Олимпийските коли всички са без ддс и без мито-акциз - каквото съществува в Русия за всички мощни коли над 200 коня.
  • 5 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    тя си е негова
    каквото иска това ще прави
    браво на Путин за ДОБРИТЕ НАГРАДИ
  • 6 onq s konq

    2 3 Отговор
    Никой ли тук няма да се сети,че да те наградят като отличен спортист ,независимо дали с орден,медал,автомобил или дори с обикновена грамота на най-високо държавно ниво...и ти ВЕДНАГА след ТОВА ДА ГО ОБЯВИШ ЗА ПРОДАН,независимо от сериозните парични средства вложени от държавата в твоето развитие и постижение...си е чисто изплюване в шепата,от която се храниш?!...За благодарност!Май сега е най-подходящия момент съответните експерти да се произнесат КОЛКО Е ВИСОК МОРАЛЪТ НА СЪВЕТСКИЯ СПОРТИСТ/И ГРАЖДАНИН СЪОТВЕТНО/,И КОЛКО Е ВИСОК ПАТРИОТИЗМЪТ МУ ...по скалата на Путин и подопечните му медии и Организации за социологически проучвания:)

    Коментиран от #8, #18

  • 7 mediator37

    1 1 Отговор
    Може да е някоя дребничка олимпийка, дето се губи в тази огромна кола, като седне вътре и краката й не стигат педалите, въпреки рекаро- настройките.
    Като нашия Халил Мутлу, щангистът дето избяга и като стана олимпийски шампион, турците му подариха огромен бял мерцедес.
    И истински случай в Истамбул катаджийте виждат мерцедес, който се движи без шофьор. Спират и като отиват, гледат Халил Мутлу с изпъната шия гледа изпод напречките на волана. Ами такива огромни коли не подхождат на дребуси. Всеки си избира колата според ръста и шкембето.
    Във всеки случай незабавното продаване на колата е смущаващо и неуважително спрямо
    дарителя.
  • 8 gost

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Наградата е награда, автомобила е подарък или премия.
    Освен това, един такъв автомобил е и разход, който не всички медалисти могат да си позволят.
  • 9 ТТИП

    0 2 Отговор
    аз си купих една Х6 за 50 бона коснах 1 панелка в люлин ама се прекарах от наема зимах 400 кинта сега давам 500 на месец за х6
  • 10 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    НИКОГА няма да продам W140-ката, подарена ми от братя Илийневи далечната 1994г.
  • 11 Всезнайко

    0 2 Отговор
    И на мен да ми подарят такъв КЕНЕФ и аз ще го продам, правилно е постъпил човека. Единствената баварска кола, която става нещо от нея е Ауди, а не БМВ.

    Коментиран от #24

  • 12 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Вероятно не е фен на марката.Или модела не му допада.
  • 13 Юри

    0 0 Отговор
    Хващам се на бас, че преди това е попитал на много високо ниво, и е получил одобрение...
  • 14 някой си там

    0 0 Отговор
    яка си е ама нали знаете как лисицата и гроздето
  • 15 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    И аз бих го продал този грозен китюк ако ми го подарят.

    Коментиран от #19

  • 16 ТОП ГИЪР

    0 0 Отговор
    Гледай Топ гиър и ще видиш колко е яка ;)
  • 17 jambazina

    1 0 Отговор
    Аз я зех и сеа е на горублене. Пробег - минус 143 000. Карана е от спортиска само от червения площад до тех си. Продава се 75 хиледи евро, договаране.
  • 18 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Вече няма съветски спортист или такъв гражданин. Живееш в миналия век, нямам нищо против да си останеш там.

    Коментиран от #27

  • 19 Косачката

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Димитър Колев":

    За такива драскачи като теб най-много карта за градския транспорт за 1 месец.

    Коментиран от #20

  • 20 Stig

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Косачката":

    А за теб - волска каруца!

    Коментиран от #33

  • 21 ооооо

    0 2 Отговор
    2016 година сме..викаш ..
    Мурзилките са си все същите - както и при Брежнев, така и сега.
  • 22 Трифонов

    0 0 Отговор
    Колата е страхотна - първо! Приказвайте си - не пречите, пък и никой не се интересува от мнението ви.
    Второ - причините човекът да тръгне да я продава могат да са много и някои от тях могат да бъдат напълно разбираеми.
    Трето - изобщо не я е продал. По нареждане на щуката обявата е била свалена, а отношенията между дарител и надарен, са били уредени по друг начин. Вероятно правителството си е взело колата, а на човека са му дали паричната равностойност.
    Що се касае до патриотизма и национализма на съвременния руснак - точно ние - българите - нямаме никакво право дори да го повдигаме тоя въпрос. Оказахме се едни пълни помияри, които за по-малко от три десетилетия почти напълно унищожихме държавата и културата си... така, че днес, каквото и да направим, не можем да ги възстановим никога! А ние и нищо не правим, даже напротив - продължаваме да ги доунищожаваме по заповед на ЕС и САЩ. А не така стоят нещата с Русия, нали!? След края на Елциновото блюдолизничество, днес пак целият Свят, начело със САЩ, се е насрал от страх и се чуди какви санкции да наложи на Русия. И въпреки че заради тези санкции стандартът на живота в Русия е доста влошен, идете и поразпитайте обикновените руснаци какво мислят по въпроса... И тогава ще разберете, че по родолюбие и нива на патриотизъм никой на Света вероятно, не може да се мери с руснаците, особено ние - българите, които за пет лева сме склонни да продадем и майка си!

    Коментиран от #26, #37

  • 23 Badi

    1 0 Отговор
    Добре e направил и аз бих постъпил по същия начин не знам какво може да се купи в Русия с тези пари но тук в БГ това е един приличен апартамент кому е необходимо да кара такъв автомобил няколко месеца да види, че неможе да си го позволи да плаща скъпо каско, обслужване в оторизиран сервиз, постоянно паркиране в платени охраняеми паркинги за да хване крака. След като се осъзнае, че тази кола не за него вече няма да е чисто нова и цената и ще паднала с 40%.
  • 24 Ежмиго

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Всезнайко":

    Най вероятно никога не си карал чисто ново Ауди и БМВ. 1-во БМВ не принадлежи на някоя друга компани и 2-ро Всеки един БМВ автомобил е еталон в класа си.
  • 25 Грую

    0 0 Отговор
    Като не можеш да си я позволиш къде си тръгнал?
  • 26 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трифонов":

    Абе и ти си приказвай, и ти не ни пречиш, ама как реши че някой се интересува от твоето мнение...... Не че много хора ще прочетат безкрайно дългите ти рекламни коментари.
  • 27 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    Нямало вече "съветски спортист" и "съветски гражданин" лииии?!!И аз съм живеел в миналия век?Наистина не очаквах че хибридната война може да включва и приспивни песни-честно:)И така както БСП винаги ще си е БКП,така и Русия ВИНАГИ ЩЕ СИ Е СЪВЕТСКИ СЪЮЗ-т.е. Съюз на злото,защото РУСКИЯТ ГРАЖДАНИН Е РОДЕН СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИН,СЪС СЪВЕТСКО МИСЛЕНЕ И СЪВЕТСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ!А това че в България има немалко хора като теб ,потвърждава факта че руско-съветската екпанзионистича психологическа война е активна 24ч в денонощието и насочена към всички възможни кътчета на света.И пари за това Русия винаги ще намери,дори и населението й да умре от глад!

    Коментиран от #28, #32

  • 28 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Веселяк, мани ги тези глупости. Я пак кажи за българските Ел.кари дето японците ги взимали заради оловото. Кажи или измисли някоя друга щуротия, че ми е скучно. И не цвилиии срещу луната, не си вълк, пони си, от онези, които подаряват на децата.

    Коментиран от #31

  • 29 капитен

    0 1 Отговор
    ама като си има жигулка що му е това скапано немско возило!
  • 30 некойси

    1 0 Отговор
    Ами да, не е задължително всички да харесваме надценените, скъпи дараци. Човекът е видял шанс да постъпи рационално в случая.
  • 31 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Де юре":

    Бе то хубо че ти се смее,ама смехът е с пари бе "Де Йори"!Освен ако си непукист и не се вълнуваш като мен от финансови липси,породени от политическата обстановка:)
  • 32 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Айде политагитацията по партийните клубове. И да питаш този, който ни управлява в момента къде му е партийния билет. Сигурно си го държи под възглавницата.
    Иначе колата е супер, ама не за всеки джоб. За мен гроздето е кисело.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 simonm

    0 0 Отговор
    Правилно се обидило състезателчето,то правил рекорд за Русия. Една Лада по добре би му стояла,пардон Руска талига,защото ВАЗ в Толиати ги купи Нисан
  • 35 хХх

    0 0 Отговор
    Тоя с коня само чака някоя новинка и веднага да вкара нещо за партийката, в която членува. Работа, какво да правиш :)
  • 36 БМВ с двигател от голф

    0 0 Отговор
    Човека си го е спечелил ще го продаде разбира се ще си купи голф четворка с яки джанти тоя трактор за какво му е да се оре нивата ли.
  • 37 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трифонов":

    Току-що си направих труда да ти прочета целия коментар, и като изключа тази част за колата със другото трябва да призная че си много прав.