31 Август, 2016 07:15 4 915 1

Pininfarina ще произведе H2 Speed

  • pininfarina-
  • h2 speed

Представеният през пролетта в Женева спортен екомобил от италианското дизайнерско студио ще бъде произведен в ограничено количество. Pininfarina са едни от световните лидери в автомобилния дизайн и понякога ни изненадват с прототипи, които стигат до поточната линия.

Създаден върху шаси от класа на състезателните прототипи LMP2, автомобилът комбинира мощноста от над 500 конски сили благодарение на водородни горивни клетки и електрически двигатели. Собственото тегло на машината е 1420 килограма, като това позволява ускорение от 0 до 100 за 3.4 секунди и преминаване на отсечката от 402 метра за 11 секунди от място. Максималната скорост, която постига този екологичен спортист е 300 км/ч. Тези характеристики не са нещо впечатляващо, но показват бъдещето в комбинация на вълшабната дизайнерска пръчка на италианците.

Шасито на автомобила е създадено от въглеродни влакна, окачването е от типа с двойни А-рамена, а спирачките са с керамични дискове. Моделът представлява всички детайли използвани в модерните, супер спортни автомобили, но по зелен начин. Задвижването не използва класическия диференциал, а се осланя на специални настройки, които да предлагат максимално сцепление и най-доброто управление. Уникалният външен вид е подпомогнат от специално създадени за модела джанти от OZ с размер 11x19 инча отпред и 12x20 инча отзад.

Цената на десетте броя от H2 Speed, достига точно 2.5 милиона евро, но такива ограничени произведения и то с подписа на Pininfarina, често се оказват отлична инвестиция. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бум бум

    0 0 Отговор
    че тя без пари тази прикрита водородна бомба.