4 370 2

Отново обвинения с вредните емисии

Ангел Харизанов

Германия обвини конгломерата Fiat Chrysler в използването на средства за прикриване на вредните емисии. Според писмо изпратено от германските власти до Европейската Комисия и Министерството на Транспорта на Италия, три модела на различни производители от FCA, използващи един и същ двигател, имат системи за контрол на газовете.

Става въпрос отново за дизелов агрегат - 2.0-литровия използван в  Fiat 500X, Jeep Renegade и Fiat Doblo. Според Automotive News, германското издание WirtschaftsWoche е научило, че при тестове извършени от властите, катализаторите на автомобилите се изключват след няколко цикъла. Другите обвинения включват и това, че след 22 минути от запалването, автомобилите променят своите стойности на отработените газове, като вредните емисии се увеличават. 

В Европа обаче, производителите имат право да използват системи, с които да запазват двигателите при студен старт. Интересното идва от там, че измерването на отработените газове трае точно 20 минути и от там идва главното обвинение. Според FCA автомобилите отговарят на стандарта и единствената причина е запазването на живота на агрегатите.
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТОШКО
  Отговор
  1 17:57  03.09.16
  най-големите мошеници в автомобилостроенето-швабите,които ги хвана в най-голямото замърсяване,се жалват. Е.ахти смеха
 • Десислав Попов
  Отговор
  2 14:50  05.09.16
  Вагенски оплювки

Напиши коментар:


Публикувай