Last news in Fakti

3 Септември, 2016 09:00 4 792 2

Отново обвинения с вредните емисии

  • fiat chrysler-
  • fca

Германия обвини конгломерата Fiat Chrysler в използването на средства за прикриване на вредните емисии. Според писмо изпратено от германските власти до Европейската Комисия и Министерството на Транспорта на Италия, три модела на различни производители от FCA, използващи един и същ двигател, имат системи за контрол на газовете.

Става въпрос отново за дизелов агрегат - 2.0-литровия използван в  Fiat 500X, Jeep Renegade и Fiat Doblo. Според Automotive News, германското издание WirtschaftsWoche е научило, че при тестове извършени от властите, катализаторите на автомобилите се изключват след няколко цикъла. Другите обвинения включват и това, че след 22 минути от запалването, автомобилите променят своите стойности на отработените газове, като вредните емисии се увеличават. 

В Европа обаче, производителите имат право да използват системи, с които да запазват двигателите при студен старт. Интересното идва от там, че измерването на отработените газове трае точно 20 минути и от там идва главното обвинение. Според FCA автомобилите отговарят на стандарта и единствената причина е запазването на живота на агрегатите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОШКО

    1 0 Отговор
    най-големите мошеници в автомобилостроенето-швабите,които ги хвана в най-голямото замърсяване,се жалват.
    Е.ахти смеха
  • 2 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Вагенски оплювки