15 194 0

Посветен на велик самолет - Aston Martin V12 Vantage Spitfire 

Ангел Харизанов

Втората световна война ражда много култови превозни наземни и летателни машини и една от тях е легендарния великобритански боен самолет Spitfire. За да отбележат тази икона, англичаните от Aston Martin ще създадат лимитирано количество от V12 Vantage носещо добавката Spitfire, като повода за това е навършването на 80 години от първия изпълнен полет.

Първото най-отличително за серията ще бъде цвета наречен Duxford Green - същия, като този покривал фюзелажа на легендарната машина. За открояване на някои детайли, те ще бъдат във фосроресцентна боя. Интересната нотка идва от това, че всеки бъдещ собственик ще може да включи в боята на автомобила си и серийния номер на Spitfire, като това ще се кооперира и с облегалките на седалките, където ще има избродирано лого, отново включващо номера. Всички купувачи ще получат и специално яке Spitfire 80 Irvin, както и комплект каски и маски за летене. Те ще имат и възможноста да приберат своите автомобили от изложбата AirSpace в Империалския Военен Музей в Дъксфорд.

Цената на автомобила ще бъде значително по-висока - с цели 50 хил долара повече от стандартния модел, но от V12 Vantage Spitfire ще бъдат продадени само осем броя. Това автоматично го превръща в страшна рядкост, а ексклузивността при тези автомобили определя и обезценяването или поскъпването на автомобилите, след тяхното излизане на пазара.
 Напиши коментар:


Публикувай