12 Септември, 2016 15:40 3 274 2

AMG ще разработва следващия SL

  • mercedes-benz-
  • sl-klasse-
  • amg
AMG ще разработва следващия SL - 1

За пръв път в историята на кабриолета SL проектирането и инженеринга на новото поколение на модела ще бъдат възложени изцяло на спортното подразделение AMG. В Mercedes-Benz са взели това решение, защото са стигнали до извода, че потенциалните клиенти очакват от легендарния кабриолет не само лукс и комфорт, а и характеристики на истински спортен автомобил.

AMG ще разработва следващия SL

Според слуховете "от кухнята" новият SL ще бъде построен на доработена версия на модулната платформа MRA, която лежи в основата на C-Klasse (W205). На практика обаче инженерите на AMG ще създадат нова база, която ще носи името MSA (Modular Sportscar Architecture).

Новата платформа ще се изработва от леки сплави и композитни материали, което ще доведе до чувствително намаляване на теглото. Известно е също, че следващият SL ще получи гюрук вместо твърд покрив.

Технически подробности за кабриолета все още липсват. Знае се единствено, че ще се оборудва с 3.0-, 4.0- и 6.0-литрови двигатели и 9-степенна автоматична трансмисия, някои от които се монтират и на сегашния модел, но ще бъдат модернизирани.

Mercedes-Benz планира да покаже прототип на новия SL през 2018 г. Серийната версия ще дебютира през 2020 г., а малко по-късно ще започнат и продажбите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    0 0 Отговор
    Това на снимката изглежда доста добре и най-вече заради фаровете. Така по-стеснени, а тумбести, са далеч по-добре. Жалко само за твърдия таван, тия гюруци като са разпънати са мега грозни, за която и кола да става дума.
    А мечтата ще бъде - кола, проектирана от АМГ, но с двигател от Брабус :-) :-) :-)
  • 2 до CL500

    0 0 Отговор
    Е, SL поне (като изключим сегашния модел-той който и да го доработва добре няма да изглежда) са по-красиви ако не са преправяни. :)