17 Септември, 2016 07:15 4 764 2

Porsche 718 Cayman S със 7:46.7 на Нюрбургринг

  • porsche-
  • 718 cayman-
  • нюрбургринг-
  • зеленият ад

Появата на най-новия мъник от Porsche - 718 Cayman S, на северната дъга на Нюрбургринг, хич не е изненада за феновете. Може би най-старата медия, която провежда официални обиколки за времена култовата писта - Sport Auto, първа се възползва от четирицилиндровия турбиниран Cayman. 

Екипиран с 2.5-литров турбо двигател, той разполага с мощност от 350 конски сили и 420 нютонметра или с 25 конски сили и 50 нютонметра повече от предходното поколение на модела, което бе и последното атмосферно. То регистрира време от 7:55 с официалния тестови пилот на компанията - легендата Валтер Рьол.

Новия 718 Cayman обаче, успява да закове хронометъра на 7:46.7, което е близо 10 секунди разлика. От своя страна значително по-острия и съответно по-мощен Cayman GT4 е само на четири секунди разстояние с 7:42, а това е значително постижение, защото GT4 използва много от хитростите на GT3, като предния мост, окачването и спирачките.

Постижението не звучи, като нещо голямо ако не вземем предвид, че в тази секунда се намира и Lamborghini Gallardo SuperLeggera, а на секунда назад е Ferrari 599 GTB Fiorano, като и двата автомобила разполагат с повече от 500 конски сили в актива си и то благодарение на двигатели с голяма кубатура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Porsche.
  • 2 vinetkata

    0 1 Отговор
    Alfa Romeo Giulia, го реже