6 923 1

Прототипът на Alpine с първи пътни тестове

Ангел Харизанов

Преди точно четири години, френският производител Renault реши да възроди култовия автомобил наречен Alpine, като за целта, те се кооперираха със специалистите по леки и много бързи двуместни машини - Caterham. Колаборацията обаче не се получи и англичаните се оттеглиха преждевременно, но това не отказа франсетата.

Прототипът на новия Alpine от много време кръстосва мрежата, като след всичките слухове, Alpine дори пусна видео с кратко представяне. За да бъде готов автомобилът обаче, той трябва да премине през серия от пътните тестове, които са жизнено важни за завършването му и достигането до производствената линия. 

Според същите тези слухове, автомобилът ще бъде представен през следващата година, което предвид тестовете изглежда напълно реално. Въпреки камуфлажното покритие, той отговаря напълно на представените кадри и снимки, като промени не са забележими. С евентуално означение A120, машината ще разполага със средноразположен четирицилиндров турбо двигател с предполагаемата мощност от порядъка на 250 конски сили, като основен приоритет в автомобила, отново ще бъде ниското тегло с предполагаема стойност от само 1050 кг. Това естествено не изключва и по-остър вариант с близо 300 конски сили. Очакваната цена е между 40 и 50 хил. евро, като основен и суров конкурент виждаме в лицето на Porsche 718 Cayman.


 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Jack Bauer
    Отговор
    1 16:01  17.09.16
    Преди много, много години в една далечна ... България се произвеждаше старото Renault Alpine - https://goo.gl/ufgRMs

Напиши коментар:


Публикувай