Last news in Fakti

18 Септември, 2016 12:09 13 967 4

Lexus с футуристични седалки

  • lexus-
  • седалки-
  • париж-
  • автосалон

Всички производители, които ще участват на парижкия автосалон, подготвят своя арсенал и Lexus няма да останат по-назад. Вдъхновени от паяците, те ще представят концептуални ергономични седалки за своите автомобили. Материалът, от който е създадена тази мрежа се нарича QMONOS и е разработен от Spiber и наистина е подобен на тънката и много здрава нишка на паяците, но е напълно синтетичен и разработен без нарушаването на околната среда.

Позитивите на тази разработка са много - значително подобрен комфорт, ергономичност и стабилност, като абсорбирането му на вибрации също е много добро. Конструкцията на седалката от своя страна значително понижава теглото и съответно подобрява предтавянето на автомобилите. Както знаем един от пътищата, по които е тръгнало световното автомобилостроене е значителното понижаване на килограмите на превозните средства.

Основната иновация в седалките е кинетичната конструкция, която е вдъхновена изцяло от човешкото тяло. Хоризонталната и вертикалната част са съобразени със страничните сили, които влияят на тялото ни при движение в автомобилите и седалките се движат много по-натурално с него, като това запазва комфорта и концентрацията ни по време на управление. Повече подробности ще разберем след представянето в Париж, на което наш екип ще присъства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комбата

    1 1 Отговор
    Еса вече нит мое си пръднешна воля, нит да скриеш бутилка ракия под седалката, а и някой от возещите се кат му паднат пари или телефон ще си ги види веднага- нема файда да ги слагат на таксита...
  • 2 корса

    0 0 Отговор
    При челен удар, тоя отзад къде се удря?

    Коментиран от #3

  • 3 Тъпанар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "корса":

    Ами сложи си колана,тези колани от зад неса за красота и тегло на автомобила бай Ганьо.
  • 4 Горт

    0 0 Отговор
    предСтавянето