2 010 1

Caterham Seven Sprint се разпродаде само за седмица

Ангел Харизанов

Разкритият на 9-ти септември модел, който бе посветен на 60-годишнината от излизането на предшественика му - Lotus Seven, бе разпродаден в границите на една седмица. Компанията производител малко закъсня с тази новина, но постижението заслужава аплодисменти. При ограниченото количество, в което принципно се произвеждат подобни автомобили, продукцията от 60 броя хич не е малко - това са точно 10 процента от годишните продажби на англичаните.

Sprint e създаден върху платформата на базовия Seven 160 и притежава малък трицилиндров турбодвигател от Suzuki с мощност от само 80 конски сили. Това звучи ужасно малко за сегашните автомобили, но докато не споменем теглото от само 490 килограма. С тези характеристики, автомобилът постига ускорението от 0 до 100 за само 6.9 секунди.

Класичексата визия обаче, не е само във външноста, а и интерора е значително променен с много белези за ретро машините, между които е и дървения волан. Това естествено има своята цена и тя е 27995 паунда, което хич не е малко, но автомобилът веднага след напускането на поточната линия, вече е превърнат в магнит за колекционери и фенове.

 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 09:20  23.09.16
    Евтин е, интересен е, защо да го не изкупят, спокойно ще продадат още толкова.

Напиши коментар:


Публикувай