Last news in Fakti

27 Септември, 2016 05:30 12 211 6

На ход е Audi Q4

  • audi-
  • q4
На ход е Audi Q4 - 1

Съвсем наскоро Audi регистрира в патентните ведомства индексът Q4 и спекулациите по темата веднага започнаха. Най-вероятно става дума за нов спортно ориентиран компактен кросоувър, който ще се прави на платформата на Audi TT.

Специалистите от Инголщат показа евентуалният прототип на модела още през 2014 година. Тогава той се появи с обозначение ТТ Offroad. Този концептуален кросоувър беше оборудван с хибриден силов тракт.

От компанията казаха, че автономния му пробег е 880 километра, а само на ток може да измине 50 километра. Сега, този хибрид най-вероятно ще се превърне в новото Audi Q4, но за това кога точно ще се появи модела - от марката запазват мълчание.

Топ мениджъри от Audi обаче са споделили неофициално, че новото Q4 ще бъде позиционирано между моделите Q3 и Q5, ще е спортно ориентирано и ще се противопостави директно на BMW X4.

Ще припомним, че обозначението Q4 принадлежеше на италианската марка Alfa Romeo и по темата се водиха дълги преговори. Сега обаче явно нещата са се изяснили, разногласията са уталожени и Q4 вече принадлежи на Audi.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    1 0 Отговор
    ТТ на стероиди.
  • 2 Мдааа

    1 0 Отговор
    Браво ауди(wv) ....ако променим решетката от този ъгъл на снимката си е чисто инфинити ;)
  • 3 егиос

    0 0 Отговор
    Паркетинг.Пълен кенеф типичен немски джип.

    Коментиран от #5

  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор
    50км може да измине на ток?!? Цяла една система за нищо... пълна глупост. Или прави кола на бензин/дизел или електромобил като хората, поне 200км да може да измине..
  • 5 баш батка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "егиос":

    Ало алфаджията, тук не е америка и тва не е Jeep.
  • 6 ggg

    0 0 Отговор
    Нямаше ли информация, че ще има и Alfa Romeo Giulia Q4?