14 387 1

Audi RS3 за пистата - LMS 

Ангел Харизанов

Освен топ премиерите, на автосалона в Париж бяха представени и редица други интересни автомобили и един от тях е състезателното Audi RS3. С добавката LMS, то ще може да се включи в редица надпревари по световните трасета, като основната му цел са сериите TCR, от които сме ви представяли VW Golf и Opel Astra.

За разлика от по-скъпия и по-претенциозен GT3 клас, тези серии могат да се провеждат на много повече трасета, като през този сезон те са общо 10, а за следващия се предвиждат още повече. Крис Рейнке от Audi Sport споделя, че в шампионата вижда много потенциал и това е основната причина за създаването на тази красива състезателна машина. 

Автомобилите от TCR са и много по-достъпни за отборите, но това не значи че са евтини. Цената на RS3 LMS започва от 99 хил. евро за Club Sport версията и достига до 129 хил. евро за TCR екипиран с шестстепенна секвенциална скоростна кутия. Автомобилът е екипиран с 2.0-литров TFSI с мощност от 330 конски сили, която е стандарта за TCR, като ускорението му от 0 до 100 става за 4.5 секунди, което е малко по-бавно от пътническия модел, но тук целта е съвсем различна.


 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • джерико
    Отговор
    1 21:59  02.10.16
    чуплив кенеф

Напиши коментар:


Публикувай