4 Октомври, 2016 14:45 9 151 4

Нови съкращения в АвтоВАЗ

  • автоваз-
  • lada-
  • съкращения-
  • криза
Нови съкращения в АвтоВАЗ - 1

Най-големият руски автопроизводител се готви за поредно свиване на щата заради финансови затруднения и слаби продажби. Този път обаче компанията ще търси максимално безболезнен начин за оптимизация на персонала и дори ще насърчава доброволното напускане с допълнителни бонуси при пенсиониране, съобщава "Ведомости".

Според източници от АвтоВАЗ ръководството на компанията добре разбирало, че в град като Толиати, изграден изцяло около промишления гигант, населението много трудно може да намери работа другаде. Ето защо перспективните работници щели да бъдат обучавани в по-висококвалифицирани специалности. Предвиждала се и програма за стимулиране на доброволно напусналите с еднократни помощи в размер на до 30 000 рубли (€860) за започване на собствен дребен бизнес и до 300 000 рубли (€4 300) за проекти с по-голям мащаб.

В момента в АвтоВАЗ работели около 2 600 души в предпенсионна възраст и също толкова - в пенсионна. На служителите от първата група щяла да бъде предложена надбавка към бъдещата пенсия в продължение на пет години. Бонусът от "няколко хиляди рубли месечно" щял да зависи от трудовия стаж в завода.

Компанията водела и преговори с доставчици за създаване на работни места за бившите работници в завода. По договор със Сбербанк, която открива корпоративно-аналитичен център в Толиати, при наемането на служители в него с приоритет ще се ползват съкратени работници на АвтоВАЗ. По план там трябва да бъдат трудоустроени 1 200 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    аууу тази статия веднага да се изтрие че путиновите тролчета ще напуснат саита траино!
  • 2 работници на АвтоВАЗ

    0 0 Отговор
    "2 600 души в предпенсионна възраст и също толкова - в пенсионна"
    Това ли са съкращенията?- да освободиш пенсионерите?

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "работници на АвтоВАЗ":

    Да-това е съкращение-ДА ЗАКРИЕШ РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА СЛЕД ОСВОБОЖДАВАНЕТО.
  • 4 Мемфис

    0 0 Отговор
    Човек, който разбира от мотори ще ви каже, че на снимката -върхът на техническата мисъл на ушанките сниман от към ангренажа е на ниво 80 год. На 20 век!
    Тази архаична техника може да въодушеви само червените пенсионери и техните наследници!
    ДОПОТОПНА БРАКМА!!!!