8 589 4

Нови съкращения в АвтоВАЗ

Нови съкращения в АвтоВАЗ
Георги Касабов

Най-големият руски автопроизводител се готви за поредно свиване на щата заради финансови затруднения и слаби продажби. Този път обаче компанията ще търси максимално безболезнен начин за оптимизация на персонала и дори ще насърчава доброволното напускане с допълнителни бонуси при пенсиониране, съобщава "Ведомости".

Според източници от АвтоВАЗ ръководството на компанията добре разбирало, че в град като Толиати, изграден изцяло около промишления гигант, населението много трудно може да намери работа другаде. Ето защо перспективните работници щели да бъдат обучавани в по-висококвалифицирани специалности. Предвиждала се и програма за стимулиране на доброволно напусналите с еднократни помощи в размер на до 30 000 рубли (€860) за започване на собствен дребен бизнес и до 300 000 рубли (€4 300) за проекти с по-голям мащаб.

В момента в АвтоВАЗ работели около 2 600 души в предпенсионна възраст и също толкова - в пенсионна. На служителите от първата група щяла да бъде предложена надбавка към бъдещата пенсия в продължение на пет години. Бонусът от "няколко хиляди рубли месечно" щял да зависи от трудовия стаж в завода.

Компанията водела и преговори с доставчици за създаване на работни места за бившите работници в завода. По договор със Сбербанк, която открива корпоративно-аналитичен център в Толиати, при наемането на служители в него с приоритет ще се ползват съкратени работници на АвтоВАЗ. По план там трябва да бъдат трудоустроени 1 200 души.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стоян георгиев
  Отговор
  1 23:11  04.10.16
  аууу тази статия веднага да се изтрие че путиновите тролчета ще напуснат саита траино!
 • работници на АвтоВАЗ
  Отговор
  2 00:41  05.10.16
  "2 600 души в предпенсионна възраст и също толкова - в пенсионна" Това ли са съкращенията?- да освободиш пенсионерите?

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 06:47  05.10.16

  До коментар #2 от "работници на АвтоВАЗ":

  Да-това е съкращение-ДА ЗАКРИЕШ РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА СЛЕД ОСВОБОЖДАВАНЕТО.
 • Мемфис
  Отговор
  4 19:10  06.10.16
  Човек, който разбира от мотори ще ви каже, че на снимката -върхът на техническата мисъл на ушанките сниман от към ангренажа е на ниво 80 год. На 20 век! Тази архаична техника може да въодушеви само червените пенсионери и техните наследници! ДОПОТОПНА БРАКМА!!!!

Напиши коментар:


Публикувай