3 287 1

Юбилеен Exige от Lotus

Ангел Харизанов

Един от най-класическите английски производители - Lotus, продължава с празнуването на своята 50-годишнина с лимитирана версия на по-големия Exige от версията 350. Той ще се отличава нова външност, вътрешност и редица подобрения, като най-основното може би е теглото на вече достатъчно лекия атлет. То е намалено с 26 килограма благодарение на спортни седалки изработени от въглеродни влакна, нови по-леки джанти, както и нов малък литиевойонен акумулатор.

Двигателя е същия 3.5-литров V6 компресор с мощност от 345 конски сили и 400 нютонметра, като благодарение на 1054-те си килограма, автомиблът се изстрелва от 0 до 100 за само 3.7 секунди - територия на супер спортните автомобили. Но не това е главния приоритет тук, а пистата - там машините на Lotus отказват много по-расови и мощни автомобили.

Производството ще бъде ограничено до само 50 броя, като те ще се предлагат във Великобритания, Германия и доли Япония. Компанията постоянно изкарва лимитирани версии на своите модели, но няма как да кажем, че ни дразнят и с удоволствие бихме имали такава бойна играчка в гаража.
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Димитър Колев
    Отговор
    1 15:58  06.10.16
    Страхотна спортна кола, теглото и показва че е наистина спортна.

Напиши коментар:


Публикувай