7 Октомври, 2016 13:27 20 017 13

Забравете за Teramont: VW смени името

  • volkswagen-
  • teramont-
  • atlas
Забравете за Teramont: VW смени името - 1

Традицията имената на всички VW-та с повишена проходимост да започват с буквата "T" явно няма да бъде запазена при новия модел на марката. По последни данни, които също не са официално потвърдени, новото голямо SUV няма да се казва Teramont, както се говореше по-рано, а Atlas.

До този момент се смяташе, че името ще е Teramont, защото целта на немците е да изберат название, което да се харесва на американците и да не ги затруднява. Сега обаче авторитетното издание Automotive News твърди, че името ще е Atlas. В информацията се казва още, че премиерата ще е още този месец.

По-конкретно става дума за датата 27 октомври, като новото SUV ще бъде показано пред отбрана публика в Калифорния. Впоследствие новата джипка ще бъде демонстрирана на автомобилното изложение в Лос Анжелис, което отваря врати през ноември, тази година.

Atlas ще се конкурира в САЩ с популярни модели като Toyota Highlander и Ford Explorer. Автомобилът ще се прави на модулната MQB платформа и ще е с напречно разположен двигател, многодискова муфа и 4х4 предаване. По габарити ще превъзхожда Touareg, но в същото време ще е по-евтин.

В двигателната гама ще бъдат включени бензинови агрегати като двулитров с турбо и мощност 238 конски сили, както и V-образен шестак с обем 3.6 литра и мощност 280 коня. Продажбите на автомобила ще стартират в САЩ, като това ще стане през втората четвърт на 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галилео

    0 2 Отговор
    немски кенефл

    Коментиран от #2

  • 2 ЧЧМ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Галилео":

    Уникална е джипката
  • 3 Ник

    1 0 Отговор
    Преди харесвах VW защото бяха здрави коли с относително добър комфорт. Сега смятам, че правят пълни боклуци на високи цени.
    Говоря основно за дизелите 2 и 3 литра. Не съм предполагал, че може да дават толкова дефекти и резервните части да са като от някоя програма на НАСА или ЦРН.
    Фолцовете отдавна не са това, което бяха !
  • 4 Глупости

    0 0 Отговор
    " Традицията имената на всички VW-та с повишена проходимост да започват с буквата "T" явно няма да бъде запазена при новия модел на марката.
    -"Amarok" сигурно не е VW
  • 5 Kenef

    0 0 Отговор
    Немски Дарак

    Коментиран от #6

  • 6 ШОФЬОР

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kenef":

    Няма някой да не е пропищял от немските автомобили Говоря за по съвременните особено от дизелите А останалите не си признават разочорованиетот от тях
  • 7 Спиро

    0 0 Отговор
    Amarok не е ли автомобил с повишена проходимост, или бъркам?:)
    Явно тази "традиция"на Фолксваген е измислена от автора.
    Другият пример - Транспортер и Туаран започват с "Т", но не са 4х4
  • 8 Стефан

    0 0 Отговор
    На мен, лично, Атлас не ми звучи емблематично. Аз бих помислил още ... примерно "Saga"! :) Има повече мит и приключение ...

    Коментиран от #9

  • 9 VW ръководството

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    Стефан, ще го имамд в предвид!
  • 10 Екс Фау Ве

    0 0 Отговор
    Предлагам Фолксваген да продълват с традицията да кръщават моделите с повишена проходимост с буквата "Т". Например Трошляк, Таралясник или Таралеж в гащите.
    И един съвет- вместо резервна гума, в багажника да сложат нова цилиндрова глава, турбокомпресор, двумасов маховик и комплект дюзи. Предполагам ще са по-често необходими на водача.

    Коментиран от #13

  • 11 Joro

    0 0 Отговор
    Тия па плют по VW, че били трошки... Това че вашите голфове на по 20 години и на по 700-800 хиляди километра (на колкото са реално, нищо че на километражите пише 162000) се чупят, не значи, че марката е лоша, а даже напротив - и на милион километра все още вървят - идете в перник или в който и да е провинциален град и ще се уверите. На моя Туарег, купен от Порше Запад преди 4 години нов, досега освен дизел, масло, антифриз и течност за чистачки, друго не съм му купувал. Айде сега, духайте супата...
  • 12 йокдизел

    0 0 Отговор
    " В двигателната гама ще бъдат включени бензинови агрегати........."
    А къде са ви прехвалените "чисти" дизели?
  • 13 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Екс Фау Ве":

    Божичко,
    Човече, ти като що за кола си карал?
    Имал си кофти късмет с търговец на коли втора ръка - мошеник.