9 Октомври, 2016 22:30 69 593 10

Ускорението на BMW 750d с четири турбокомпресора

  • bmw-
  • 750d

Наскоро германците от BMW малко шокираха света с монтирането на общо четири турбокомпресора на своя 3.0-литров шестцилиндров дизелов двигател. Мощноста от 400 конски сили и цели 760 нютонметра от своя страна са нещо, което предполага значително представяне. Първият модел на баварците, който се възползва от агрегата е седмата серия и тя носи означението 750d. Автомобилът олекна значително от предходното поколение и с комбинацията от добър агрегат може да бъде голям проблем за много от бензиновите конкуренти, както ще видим в това видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    0 0 Отговор
    Това не е достоверно видео.
    Нито се вижда автомобил в движение, нито терен, условия.
    Само компютърна анимация качена от ютуб незнаен потребител.

    Несериозно

    Коментиран от #2, #7

  • 2 aaaaaaaa

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    пич не знам колко е достоверно видеото, но новите коли с тия турбокомпресори си вървят яко, наскоро карах на един прятел, ауди А7 2011 3.0 тди 245 к.с. ами нищо общо с колите от старото поколение бензин или дизел на тия коне които съм карал. като е нова колата си е друго, не е като кола 300 коня ама 22 годишна :Д 6.3 секунди до 100км/ч за 3.0 тди не е зле сякаш, а това бмв на клипа мисля ,че си е доста добре и е реално видеото (а за това че тия 4 турбини ако се развалят ще боли много при автомонтиора не го споменавам :D)
  • 3 Борис

    0 0 Отговор
    А разходомера от долу виждате ли го
  • 4 Влади

    0 0 Отговор
    Абсолютно реално видео.Колата върви брутално.Все пак е 2 тона и 4 по 4!
  • 5 Милен

    0 0 Отговор
    Отново пишете статии без много много да сте прочели.Въртящият момент на стария двигател с 3 турбокомпресора е 740Nm а на въпросният,който сте цитирали в статията е 760Nm.
  • 6 ATZ

    0 0 Отговор
    А някакви коментари за това: https://www.youtube.com/watch?v=UZujioRMFCs

    Коментиран от #8

  • 7 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    ...Не е "компютърна анимация" видеото, просто таблото на това БМВ е електронно и се визуализира според предпочитанията на шофьора. Старият модел 750d беше 381 коня и 750Нм, но с три последователни турбини. Тук новото е, че част от тези 4 турбини са с електрическо задвижване от акумулатора, а не от газовете, т.е. реакциите на този двигател са по-спонтанни и предполагам ускорението е впечатляващо.
  • 8 Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ATZ":

    Какво да да го коментирам като онова от 0-100 ускорява за 5,2, а БМВ-то за 4,6? Не хейтвам Ауди обаче коментара ти е излишен.

    Коментиран от #10

  • 9 Хаспела

    0 1 Отговор
    След 150 става умрял кон.Трябваше да сложат на всеки цилиндър по турбина и също толкова резервоари и 6 гуми и 6 скоростни кутий с 6 лоста.По голяма счетоводна тъпотия няма.Яко ще взимат на тъпанарите мангите.Тази гимнастика може да се случи с една или две турбини.Трябваше да сложат различни марки турбини та да видим коя е най-издръжлива.
  • 10 До Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дани":

    Май не си изгледал целия клип. Вторият път ускорява за 4.7 сек, а до 100 mph за 10.6, което е колкото бмв-то. И като се има предвид, че говорим за джип.... коментара не е излишен