Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 07:15 16 585 18

Продават Audi-то на Принцеса Даяна

За мнозина, моделът на Audi - 80 B4, е една от последните истински машини на германския концерн. Придобило с времето си у нас прякора "яйце" поради закръглената му форма, то е и база за създаването на култовото S2 и феноменалното комби RS2. Сега обаче, разбираме, че от 94-та до 96-та един от тези автомобили е бил любимеца на една от най-вдъхновяващите, позитивни и обичани персони на 20-ти век - Лейди Даяна.

Автомобилът притежава 2.3-литров петцилиндров двигател с автоматична скоростна кутия и е в цвета Gomera Pearl, като интериорът, както ще видите в снимките е в отлично състояние. Километражът показва общо 34460, като автомобилът е преминал през още три собственика. 

Той ще бъде продаден през следващия месец от Silverstone Auctions на NEC Classic Motor Show Sale, провеждащо се в Бирмингам, като се очаква сумата да достигне до 60 хиляди паунда. Табелите на автомобила са същите, с които е закупен от Лейди Даяна, като присъстват и редица документи и снимки доказващи автентичноста.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кубадински

    0 1 Отговор
    Да поправя, произнася се Лейди ДИана, Даяна е на английски, на български е ДИана

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Стефан

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кубадински":

    Пенчо,ако беше българка си прав,но е британка така ,че си остава Даяна!
  • 3 пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кубадински":

    Браво, поправи ги. Умник си ти.
  • 4 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    красива кола
  • 5 cool car

    0 0 Отговор
    Един от най-готините кабриолети от 90-те. Истинско кабрио без ролбарове, без финтифлюшки и пр. Понастящем вече йънг таймер, а след години вероятно и ретро класика. Има и оригинални хардтопи за тях. В България съм виждал само едно такова с хардтоп, тъмно синьо металик, реставрирано в оригинално състояние, страхотно! За жалост има и разни неподържани кошници, а такива коли не заслужават такова отношение.
  • 6 onlyhondaa

    1 0 Отговор
    единия мигач, левия като гледаш колата отпред е леко изместен и поувиснал!!! е може ли такава излагация ? ;)
  • 7 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Стара ама лачена, и според мен това е от последните здрави и надеждни Аудита.
  • 8 Гого

    1 0 Отговор
    Първо - до автора - яйце казваме на Б3 а не на Б4!!!
    Второ - до onlyhondaa - не е от мигача /ако се не лъжа в модела са едно цяло с фара/, зрителна измама за изкривяване се получава от пласмасовите лайсни под фаровете на Б4-ките, на щипки са и често се изкривяват с времето.
    Ех, Б4 си е култов модел, вече се не правят такива коли...

    Коментиран от #9

  • 9 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    Има предвид мигачите на бронята,не на фара.Фаровете с цели и няма как там да увисне.Наистина единия мигач създава илюзията,че е изместен.

    Коментиран от #10

  • 10 Ретро

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ярослав Станчев":

    На това подредбата на мигачите, халогените и фаровете над тях са направо пИрфектнИ :) При тези модели с техните 3 вида брони (изключая американските версии) почти винаги не са напаснати идеално, но този "проблем" си е заложен от производителя. Същото важи и за фаровете на които под декоративните "мустачки" прозират долните им захвати. Но пък нещата имат и своето предимство, лесни са за обслужване, подмяна, смана на крушки и т.н. и не се налага да се разглоби цялата предница, като при някои съвременни автомобили. Никой не казва, че колата е съвършенна, напротив има си своите бъгчета, но точно в това й е чара и е носител на времето си. Сещате се има жени, които изглеждат съвършено, но не са ви секси, а има и такива които не са съвършенни, но пък искате да ги спукате от .....любов ;))))

    Коментиран от #14

  • 11 васич анастасов

    0 0 Отговор
    абе, тая не беше ли васик или васика, малее, тая от години е на всяка тема мнение, честно,много дразнеща...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ретро":

    На мен не ми обяснявай.Имам 2 Ауди 80,Б4.Обясни на оня отдолу,който е намерил "кусура".А колата наистина си е идеална за годините.Вярно е,че е от последните здрави Аудита,дет се казва в Ауди форума-"последната истинска".За съжаление вече никой не прави коли,да издържат по 20-30 години,а няма и да прави.
  • 15 шофер

    0 0 Отговор
    Чудя им се как им е удобно да боравят с лява ръка лоста за предавките, особено на десничарите? Щото с моята лява не мога и отзад да се обърша ...

    Коментиран от #18

  • 16 abs

    1 0 Отговор
    Ммм да, знаела е принцесата каква кола да си купи .....
  • 17 фен

    0 0 Отговор
    .аси нема газова уредба,поне едно метанче да му беха хвърлили щех да се замисла.
  • 18 Д'Мин

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "шофер":

    Сега имат и нов проблем, да докосват със средния пръст на лявата ръка тъчскрийна :):):)