Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 10:16 53 737 16

На 15 години със 138 км в час!

  • превишена скорост-
  • младеж
На 15 години със 138 км в час! - 1

Пътната полиция в швейцарския кантон Аргау е засякла автомобил, който се е движел със 138 км в час, съобщава polizeiticker.

Позволената скорост на този пътен участък е 80 км в час. Едва ли това е било кой знае каква изненада за полицаите.

Нарушението не е малко, но не е нещо невиждано. Изненадата е дошла от факта, че шофьорът в автомобила е бил…15-годишно момче.

Младежът задигнал резервните ключове на колата от родителите си и с двама приятели решили да изпробват бързината на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    0 0 Отговор
    И аз на 15 карах жигулата на баща ми със 100, щото не можеше да вдигне повече, но никой не ме хвана. :)

    Коментиран от #10

  • 2 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Малък келеш
  • 3 опаа

    0 0 Отговор
    Албански келеш, имат си ги доволно много там.
  • 4 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Добре че не са се утрепали келеметата преди да са видяли нещо от живота. Сега ще ги потормозят малко, родителите ще ги поглобяват малко и така...
  • 5 Гъцо

    0 0 Отговор
    Е па аз жигулЕто от 12 годишен го покарвам, на 14 поробвАх колко дига - към 140 на километраж беше.
  • 6 кирчо

    0 0 Отговор
    Е па я като беу у милицийътъ
  • 7 Познавач

    0 0 Отговор
    Километража е на Пежо
  • 8 Djambazina

    0 0 Отговор
    Sega da va otvorq kilometraja ne e na pejo a na daewoo matiz ima mobile vijte snimka na nqkoq kola vatre i posle pishete
  • 9 ГордостОтЦвикау

    0 0 Отговор
    Аз на 8 години "заковах" Трабантината на 69, гаджето беше с мен!

    Коментиран от #13

  • 10 бат Минчо Борията

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    Благодарение на Жигулата още си жив, добре, че не е можела да вдигне повече от 100, защото ако беше някоя мощна кола като сегашните, няма задръжка и може и 200 да ги отпереш и да се залепиш като марсол за някое дърво... Не мисля, че е голямо геройство та да се хвалите тук, кой колко е вдигнал. Мерете си пишките по друг начин, но не и по този, защото скоростта убива...

    Коментиран от #11

  • 11 LEX

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бат Минчо Борията":

    Скоростта не убива. Простотията убива! Никой никога през цялата история на автомобилите не е умирал от високата скорост сама по себе си. Хората се трепят защото нямат култура, нямат ни най-малко понятие от техники на шофиране, не познават автомобилите си и не могат да ги усещат.

    Коментиран от #14

  • 12 ОтЕгасиКостов

    0 0 Отговор
    Тя и баба знае да дигне 300 на права отсечка на трилентова магистрала. Истинският шофьор се познава на виражи, усложнена пътна обстановка и време, на непознат път и подобни. Тъй, че 70-80 може да имат по-висок ранг от накакви 180-220 км/ч.
  • 13 аааааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГордостОтЦвикау":

    да беше я заковал на поза 69 - той Траби става само за нея.
  • 14 Коча

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "LEX":

    Знаеш ли колко такива като теб които си "усещат" колите се записаха в книгата с парцелите на гробищата?Пътищата са за всички и там трябва да се спазват законите за движение а като си толкова голям и велик би трябвало ,вече да си известен по пистите и състезанията а не на пътя и на гробищата!

    Коментиран от #15

  • 15 LEX

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Коча":

    Мечтата ми е да стана пилот на планинско, но в България никой не гледа колко си бърз или талантлив. В нашата мила родина всеки гледа колко пари и връзки имаш. Това е благодарение на БФАС, които смачкаха българския автоспорт. След около 1 година ще ходя във Финландия, поне там талантът и скоростта ми ще бъдат оценени и ще мога да реализирам мечтата си.
  • 16 Пустиняк

    0 0 Отговор
    Смешно е колко хора се самозалъгват, че високата скорост убива... Защо си мислите, че 100км/ч не е висока скорост? Айде, че всеки един обикновен шофьор извънградско си кара със 100-120, а не с 80-90. Изключения са тия, които спазват наистина ограничението, а не тия, които не го. Краш тестовете се правят с по 64км/ч и виждате какво остава от колите, особено по-старите такива. Защо си мислите, че 100км/ч е безопасна скорост? Всичко зависи от реакциите и вниманието на шофьора. Въобще не говоря за това кой колко си усеща колата, а за това кой колко внимателен е. По нашите пътища има стотици хиляди, които карат извънградско със 150+. Познавам лично и много хора (по-голямата част от които възрастни), които рядко падат под 200 извънградско. Не високата скорост убива, а невниманието, рискованото каране и лошата преценка! Аз, още преди да стана шофьор, съм се возил при хора, за които е нещо напълно нормално да карат с 200+, обаче знам, че мислят и внимават, а не са разсеяни. Много по-ме е страх да се возя при някого, които блее, не внимава и не мисли, дори да кара със 80-100 (защото и такива познавам много). Никой не говори за изпреварвания отдясно, без видимост, висока скорост в населени места и други рискови ситуации. Говоря единствено за това, КОГАТО УСЛОВИЯТА ПОЗВОЛЯВАТ (на прав път, с хубав асфалт и без коли) да се вдигат и 300, ако щеш. Камо ли на автомагистрала. Оставете заблуденото си съзнание на страна и помислете адекватно. Нито една катастрофа не става о