Last news in Fakti

11 Октомври, 2016 07:15 3 615 3

Шампионът на DTC - Павел Лефтеров

  • павел лефтеров-
  • dtc

Един млад български пилот - Павел Лефтеров, от няколко години насам прославя страната ни по световните писти. Миналата календарна година той завърши, като вицешампион на GT4 сериите зад волана на Lotus Evora, но тази година се насочи към шампионата AudiSportTTCup.

Той е създаден изключително за младите и нахъсани пилоти, като автомобилът там има мощност от 310 конски сили и тегло от само 1125 килограма. Форматът обаче, бе с много къси като времетраене състезания и Лефтеров не успя да се нагоди към обстановката и съвсем скоро, той реши да влезе в германските DTC серии. 

Само след четири участия или общо половината от 8-те кръга, Лефтеров успя да сломи германците на собствената им земя. Той победи противниците си в един от трите класа - Production 2 зад волана на Scirocco R с 260 конски сили от отбора на Konrad Mototrsport. 

Тепърва очакваме успехи от младия и талантлив пилот и му пожелаваме късмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДС

    0 0 Отговор
    Сигурно е богаташко синче, израстнал след лимузините на татка си купени с източване на ддс, поне такава е традицията в БГ
  • 2 Някой

    0 0 Отговор
    Израстнал е с картинг, а че баща му има пари е ясно.В моторните спортове без спонсор си за никъде.Лошото е,че има много некадърници,които харчат пари а нямат никакви успехи.
  • 3 Вартбург

    0 0 Отговор
    Лефтерчо е от "наште хора", в тоя спорт за нормалните хора всички врати са затворени. Дори и да успееш да си платиш разходите. Сори.