7 042 0

В Skoda обсъждат пикап

В Skoda обсъждат пикап
Георги Касабов

Ръководството на Skoda обмисля възможността за разработка на пикап, с който да разшири позициите на марката в Азия, Австралия, а в по-далечен хоризонт - и в Северна Америка. Чехите вече са произвеждали такива модели на базата на Favorit и Felicia, но този път идеята е за товаропътнически автомобил с по-сериозни размери.

Според маркетинговия шеф на компанията Вернер Айхорн, цитиран от австралийското сп. Motoring, евентуалният бъдещото камионче ще се конкурира с пикапи от типа на Nissan NP300 Navara. Най-логичното решение на Skoda би било да се възползва от шасито и агрегатната база на Volkswagen Amarok, който наскоро бе модернизиран и вече се предлага с дългоочаквания 3.0-литров дизелов V6. Разбира се, чешката му версия ще има различно оформление.

Очевидният фаворит за основен целеви пазар - американският - не дава особени шансове на дебютанти. През първото полугодие на 2016 г. продажбите на пикапи в САЩ бележат ръст със 112 476 бройки, но там се купуват доста по-големи машини, а и марката Skoda е практически непозната.

В Европа този клас автомобили не е радват на популярност, което оставя на чехите пазарите в Азия и Австралия. Skoda вече има развита дилърско-сервизна мрежа в Страната на кенгурата, а това би опростило задачата.


Напиши коментар:


Публикувай