12 Октомври, 2016 10:47 22 624 41

Здравей, 5er G30!

  • bmw-
  • 5er-
  • g30
Здравей, 5er G30! - 1

Снимки на седмото поколение на баварската пета серия се появиха в интернет ден преди официалната премиера на модела. Фотографиите, публикувани от GermanCarForum, показват 5er G30 с каросерия седан и пакет M Sport.

Новата петица, която BMW успешно криеше от папараците до този момент, напомня на умалена седмѝца. Същото може да се каже за интериора, който практически повтаря салона на флагманската баварка.

Здравей, 5er G30!

Повечето технически особености на новия модел са известни отдавна. Знае се, че G30 ще бъде построен на модулната платформа CLAR, а в конструкцията ще бъде използван много алуминий, въглеродни нишки и високоякостни стомани, които ще "рендосат" поне 100 кг от теглото.

Здравей, 5er G30!

Гамата от двигатели ще включва 2.0-литрови четирицилиндрови и 3.0-литрови шестцилиндрови бензинови и дизелови мотори. Ще има и турбиниран V8 за версията 550i и хибридна модификация.

Мощността на следващото M5 ще надхвърля 600 к.с., които ще могат да се предават на четирите колела. Най-бързата петица обаче ще бъде показана чак догодина.

Здравей, 5er G30!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    4 1 Отговор
    Същата като старата, защо са я криели не разбрах...
  • 2 Baha

    0 3 Отговор
    За да зададеш тъпия си въпрос,за това
  • 3 ВМЗ

    3 1 Отговор
    Бърка масло и вода пак са се пооакали - дизайна се различава от старата с около 3%, вътре също не е кой знае какво.
  • 4 Добри

    1 3 Отговор
    ВМЗ Ти понеже до вчера имаше старата и реши да дадеш компетентно мнение?

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Добри

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Добри":

    Добри, никога не бих си купил гнусен кенеф на ВМЗ, никога не бих и карал подобно недоразумение, capische?

    Коментиран от #6

  • 6 Трифонов

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Добри":

    Ти си беден, завистлив и изпълнен със злоба, като именно поради тези обстоятелства - един крайно нещастен човек! Заплатата ти има-няма 800 лева месечно - ако изобщо работиш! А причината да си на тоя хал е в куфара, който стои на раменете ти. Когато покрай теб мине лъскаво, ново БМВ, вместо да го погледнеш с възхита и да си кажеш: "Някой ден и аз ще си купя такова", ти се препълваш от завист, а сърчицето ти се изпълва със злоба срещу тоя, който вече е успял да си го позволи и изключително ирационално насочваш тази от нищо непровокирана омраза към... автомобила. Но за едно си прав - НИКОГА НЯМА ДА КАРАШ ТАКАВА КОЛА!!! Приеми го това и като пожелание, и като клетва - както искаш, но бъди сигурен, че съдбата няма да допусне и в нова Дачия да седнеш.
  • 7 мм84

    1 3 Отговор
    Тука само разбирачи и тежки критици. Какво не ви харесва в колата? Приличала на седма серия, ами ако погеднем конкуренцията там всичко вече е идентично. При мерцедес Ц,Е и С класа няма визуална разлика , за Ауди отдавна си замерват моделите с рулетка и тогава ги кръщават. Петата серия е одрала кожата на седмицата, но това не я прави грозна. Следва новата линия на дизайна на марката. Много ми е интереско с какво око со поглеждате 20 годишните бангии след като пишете такива неадекватни компании.
    П.С. Не съм фен на нито една от споменатите марки.
  • 8 Msux

    1 1 Отговор
    Голям фен съм на Мерцедес както знаят повечето, но новата Е класа не ми допада особено, макар да бие във всичките тестове до сега. Странно, но БМВ-то (което не харесвам по-принцип) ми допада повече.Това мнение го пиша по впечатления от картинки, на живо може мергела да ми хареса повече......

    Коментиран от #31

  • 9 Симеон

    0 2 Отговор
    Как може да сте такива.Има ли нещо в жалкия ви живот което харесвате ?
  • 10 Мерц

    3 1 Отговор
    Уникално грозна машина,дори по грозна и от 7мицата.Не мога да разбера такава марка като бмв уж с реноме,а дизайнерите им са ги събрали от столипиново или някоя друга циганска махала.
  • 11 BRABUS

    3 1 Отговор
    Е на това му казвам "НОВ" модел
    Бай Добри, напълно съм съгласен с теб.Това,че ги наричаш ВМЗ е най-точното определение(казал съм го преди години). ВМЗ- Вазовски Машиностроителни Заводи-гр.Сопот .Там биха се произвеждали по-качествено тези тоалетни....

    Коментиран от #39

  • 12 Красимир

    0 3 Отговор
    Рано или Късно които кара Мерцедес СЕ качват на СТРАШИЛИЩЕТО BMW

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Красимир":

    Глупости Запорожеца беше сто спъти по-здрав, бърз и евтитин за подръжка.

    Коментиран от #14

  • 14 Баварка

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Е малко му чукат клапаните, ама за толкова пари-толкова.Ако искаш.
  • 15 Martin

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Красимир":

    Не мойто момче, веднъж качиш ли се на Бенц - няма връщане назад. Мерцедес е последната кола на мъжа, статистически клиентите на Даймлер са най-лоялните в сравнение с тези на която и да е друга марка. Докато BMW си остава автомобил за хлапаци. Колкото и да се напъват BMW, Audi, VW, Jaguar и Tesla, във високия клас всички събрани накуп продават по-малко, отколкото Мерцедес продават S-класи.

    Коментиран от #16, #38, #41

  • 16 Басри

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    Голфа е номер едно.Енно, номер ено.

    Коментиран от #17

  • 17 Martin

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Басри":

    Гоуфу е номер "ино" кочината в списъка с причините за дизелгейт. Само там гоуфу е номер 1, хасанчо.

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Martin":

    Гофа е номяр Ино, ша знаш.Бемевету и номир двье и е гоямо дръво

    Коментиран от #20

  • 19 Салиха

    1 1 Отговор
    Дърво не ами дърво-ковчег.
  • 20 Martin

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Абе научи български и тогава пиши, тука говорим за хубави коли, не за Голф.

    Коментиран от #22

  • 21 Yamaha

    3 0 Отговор
    А гори ли масло?

    Коментиран от #23

  • 22 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Martin":

    Да госсссподине, но БМВ не е една от тях за съжеление.
  • 23 Тодор Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Yamaha":

    Да, въглища, дърва за огрев, антифриз, каквото му сложиш.

    Коментиран от #24

  • 24 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тодор Иванов":

    Не гори, а бута масло. Абе пълен боклук.

    Коментиран от #25

  • 25 Шукри

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Кото кара беемве в главата са ...................
  • 26 Нищо ново

    0 3 Отговор
    Новата 5та серия пръсва с интериор и леко купе,хейтърите газ пикаят ,хората с Бмв та си дрифтят и свалят п.чки.....живота си върви.

    Коментиран от #30

  • 27 Никой важен

    0 0 Отговор
    Не знам колко от вас коментиращите имате въобще коли и на колко от тези които имат колите им са след 2013г. и не ме интересува . А имам БМВ 530d х drive /първа рег. 08.2013г/ за това ще си позволя коментар : да красива е и прилича на 7-ма серия която е следващата ми цел но честно очаквах много повече от новия модел поне визуално . От друга страна съм щастлив моята ще продължава да е актуална :)

    Коментиран от #28

  • 28 и аз да попитам

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Никой важен":

    имаш кола 2013 значи е с изтекъл гаранционен срок/2-3 год. е на немските/ако имаше КИА /7г./ или тойота/митц./5г./ ,а '' От друга страна съм щастлив моята ще продължава да е актуална'' това не е за коментар,ако беше акционер ще се радваш ли да плащаш на дизайнерският отдел заплатите?Това с еднаквата визия го въведи фолксваген и ги последва ауди,,мерц. и бмв
  • 29 ХЕХЕ

    3 0 Отговор
    егати грозотията. дизайнът е все едно гледам китайско менте на европейска марка. все едно ще го продават само в хонг конг. отврат
  • 30 То60

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нищо ново":

    Нищо ново, да, индивиди с разпорени 20 годишни беемвета дрифтят или по-скоро неуспешно се опитват да дрифтят на паркинга на Кауфланд посред нощ. Щом се впечатляваш от такива хора, значи си също като тях....
  • 31 CL500

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Msux":

    MSux, човек къде живееш? Все още не си виждал последната Е-класа? Мога да ти гарантирам, че на живо е трепач, а интериорът на всички нови мерцове (щото са подобни) са уникални. Няма нищо общо с тоя тук на снимката. В БМВ много ме дразни тая конзола, на която е контрола за климатик, радио и т.н. - изглежда толкова ретро и отново е скосена. Добре, че МБ се отказаха от това нещо за старата Е-класа и сега е мега по-добре с плавния преход. Мерца кърти и отвън, и отвътре. Да не говорим, че е много по-безпроблемен от БМВ, с по-качествени материали и запазване на качеството и вървежа на колата с времето в сравнение с БМВ.
  • 32 вес

    0 0 Отговор
    Време беше, че сегашната петица вече започна да ми поомръзва, а и навъртя 240000. Тази е още по хубава. Нова година с нова кола
  • 33 123

    0 1 Отговор
    Cl500 тихо моля ти се,от последната Е класа кола с по грозен интериор едва ли съществува ! Ако и скриеш емблемата и все едно се возиш в зафира от първо поколение ! За вънка да не говорим....типичен хюндай ,тотално недоразумение и ти си тръгнал да ми говориш за лош интериор при положение че в бенца все едно си пуснал някой с брадвата ! За сравнение предната Е класа е може би едно от най красивите купета !

    Коментиран от #34

  • 34 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    123, как бе човек. За каква брадва ми говориш за МБ? Та това означава ръбовати форми, а при новата Е-класа всичко се прелива плавно, материалите са на топ нива. Ти виждал ли си на живо тая кола, бе човек? Вече се съмнявам в това!
    И за потвърждение на това са и продажбите - нали знаеш, че за 1-то 6-месечие на 2016 МБ мина по продажби и БМВ и е лидер!!!!!!
    Това се дължи на новите модели, които се приемат изключително добре и се харесват, в това число и от мен.
  • 35 ддд

    0 0 Отговор
    днес в дъждът във варна
    нама 5 R 6 R
    Q Х A или каквото и да е
    пред локвата всички се прекланят:))
    спират и да има едно лесно на ръце ще ги пренесат
  • 36 F10

    0 0 Отговор
    Доста се различава от стара според мен, като в интериора основното е дисплея и скоростния лост. При F10 е вграден в таблото. Това което все още не мога да възприема е фара тип новата 7-ца. Искам да видя обаче как светят "очите".
  • 37 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Добре че има такива произведения на автомобилното изкуство като Мазерати, Алфа Ромео и Ферарри, които карат кожата ни да настръхне и сърцето ни да бие учестено, дори само като ги погледнеш!

    Коментиран от #40

  • 38 ник

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    Най верни са феновете на .....субару
  • 39 тъй

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "BRABUS":

    хахаха ПРАПУСА-пубертета пак ръси тъпотии.....защо първо не изкараш книжка, вместо да караш само на игра
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Top Gun Maverick

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    Ами не е вярно. Доста хора като мен са карали Мерцедес и просто са слезли от него и това наистина голям брой народ, които аз поне познавам. Виж, да се качиш на БМВ и да не слезеш от него вече съм го виждал много пъти, включително и у мен.
    Иначе е ясно, че в отношение дизайн няма нещо кой знае какво ново. Но погледнете конкурентите от другите две водещи марки - там се изгуби края кое е А8, А6 и А4 ако щеш, а щом новата Ц-класа изглежда на умалена ЕС, то за какво изобщо говорим? Това е световна тенденция, та тука критиките са незаслужени. Има достатъчно други модели, които си се различават идеално при БМВ.