Last news in Fakti

27 Май, 2006 22:57 1 291 0

Олимпийски състезател

  • audi-
  • allroad-
  • audi allroad

Европейските дилъри на “олимпийската” марка Audi още през март тази година започнаха да приемат поръчки за подмладения кросоувър Allroad. Второто поколение на модела ще стигне до собствениците си още през тази есен, когато реално стартират продажбите му. Германците пък си поставят амбициозната цел не само да повторят успеха на предшественика, от когото за близо шест години бяха реализирани 100 000 екземпляра, но и да разширят пазарните си позиции.Сама по себе си задачата е повече от сложна, отчитайки се фактът, че за банковите сметки на клиентите Allroad ще трябва да се състезава не само с външна, но и с вътрешна конкуренция в лицето на Q7. Впрочем от Audi са категорични, че това не би следвало да бъде проблем, тъй като в моделната гама на компанията има място и за двата автомобила. Резултатът - Allroad е лишен дори от минимални всъдеходни качества, като от оборудването са премахнати дори понижаващите предавки. Представители на ръководството в Audi отсичат категорично, че който желае проходим автомобил следва да се насочи към Q7, докато Allroad е предназначен за хората, които си падат по огромните возила, но се задоволяват с управлението им по асфалтираните пътища... Ако все пак обаче ситуацията налага да се преодолее по-труден терен, то тогава бихте могли да се възползвате от пневматичното окачване и по-конкретно от режима Lift, който е заимстван от новия Avant и увеличава клиренса до 185 мм. В този случай винаги трябва да държите семетка за това, че скоростта на движение не бива да надвишава 35 км/ч. В противен случай прецизната електроника автоматично и без вашето изрично съгласие преминава в режим Allroad, където отстоянието на купето от пътя е вече 175 мм и продължава да намалява като при скорост от 80 км/ч достига 160 мм. При нормална пътна обстановка въртящият момент се разпределя между предната и задната ос в съотношение 50:50, но при необходимост системата позволява разпределение до 75 процента само на една от осите. Освен това електронната стабилизираща система ESP е разработена специално за модела Allroad, което допълнително подобрява сцеплението с пътната настилка, дори и при наличието на неравности.

При избора на подходящ двигател клиентите едва ли ще имат затруднения, тъй като изборът е сравнително голям. На разположение са два бензинови FSI-агрегата със система за директно впръскване на горивото, тествани по възможно най-добрия начин - на победилия в Льо Ман болид R8. Привържениците на дизела също не са забравени. Те ще могат да избират между два мотора. Особено внимание заслужава топпредложението на германците - V-образен осемцилиндров екземпляр с работен обем 4.2 литра и мощност 350 к.с. Той ще се комплектова с шестстепенна автоматична скоростна кутия. С подобна екипировка олимпийският състезател се изстрелва от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 6.3 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.

Приятна изненада предлага и интериорът на новака. Освен че съвсем в стила на Audi там ви очакват възможно най-качествени материали, елегантен стил и лукс, значително е подобрен показателят свободно пространство и комфорт на пътуването в сравнение с предшественика. Клиентите ще разполагат и с избор по отношение на това, дали последният ред седалки да се състои от две или три такива.

Цената на Audi Allroad няма да бъде много по-различна от тази на предшественика, като средното поскъпване е с около 3 процента. В зависимост от избора на мотор и степен на оборудване ще ви се наложи да похарчите между 43 и 75 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА