6 268 3

Dartz се заканва на Rolls-Royce

Георги Касабов

Латвийското ателие Dartz, добило световна известност покрай ултралуксозните си бронирани всъдеходи с тапицерия от кожа на китов пенис, представи два нови модела. Балтийците твърдят, че Prombron Black Alligator (Черен алигатор) и Black Shark (Черна акула) ща сложат в малкия си джоб дори бъдещия Rolls-Royce Cullinan.

Разликата между двата автомобили ще бъде в габаритите. Black Alligator ще бъде дълъг 5.3, а Black Shark - 5.9 метра. Първият ще бъде ориентиран към купувачи, които обичат да карат колите си сами, а "акулата" е предназначена за богаташи с личен шофьор.

Интериорът на всъдехода ще може да се тапицира с кожа от крокодил или скат. Ключовете пък ще се съхраняват в специална сфера, подобна на черната кутия на космическия кораб "Союз". Оранжевото кълбо ще може да се използва и като декор за дома, и като поднос за... черен хайвер. Златната емблема на волана пък ще бъде украсена с 292 диаманта.

Black Alligator и Black Shark ще бъдат построени на базата на Mercedes-Benz GLS AMG 63. От немския всъдеход ще бъде взет и двигателят с мощност 760 к.с. и 1 200 Нм.

Новият Dartz ще бъде произведен в ограничена серия от 50 екземпляра. Половината от тях вече са предплатени от китайци. Първите пет бройки ще бъдат бронирани. Два са поръчани от клиенти в Индия и Италия, а останалите ще се отправят към ОАЕ, Чехия и Холандия.

 



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 14:18  13.10.16
  Туй бялото е пълна цигания ... но пък мадамата отдолу си я бива :)
 • Димитър Колев
  Отговор
  2 14:37  13.10.16
  Единственото хубаво нещо което видях е хубавото маце, иначе като гледам много са далече от Ролс Ройс.
 • Индия и Италия
  Отговор
  3 23:33  13.10.16
  Е*ати якия Дъстер!

Напиши коментар:


Публикувай