13 Октомври, 2016 13:04 7 116 3

Dartz се заканва на Rolls-Royce

  • dartz-
  • black alligator-
  • black shark
Dartz се заканва на Rolls-Royce - 1

Латвийското ателие Dartz, добило световна известност покрай ултралуксозните си бронирани всъдеходи с тапицерия от кожа на китов пенис, представи два нови модела. Балтийците твърдят, че Prombron Black Alligator (Черен алигатор) и Black Shark (Черна акула) ща сложат в малкия си джоб дори бъдещия Rolls-Royce Cullinan.

Dartz се заканва на Rolls-Royce

Разликата между двата автомобили ще бъде в габаритите. Black Alligator ще бъде дълъг 5.3, а Black Shark - 5.9 метра. Първият ще бъде ориентиран към купувачи, които обичат да карат колите си сами, а "акулата" е предназначена за богаташи с личен шофьор.

Dartz се заканва на Rolls-Royce

Интериорът на всъдехода ще може да се тапицира с кожа от крокодил или скат. Ключовете пък ще се съхраняват в специална сфера, подобна на черната кутия на космическия кораб "Союз". Оранжевото кълбо ще може да се използва и като декор за дома, и като поднос за... черен хайвер. Златната емблема на волана пък ще бъде украсена с 292 диаманта.

Dartz се заканва на Rolls-Royce

Black Alligator и Black Shark ще бъдат построени на базата на Mercedes-Benz GLS AMG 63. От немския всъдеход ще бъде взет и двигателят с мощност 760 к.с. и 1 200 Нм.

Dartz се заканва на Rolls-Royce

Новият Dartz ще бъде произведен в ограничена серия от 50 екземпляра. Половината от тях вече са предплатени от китайци. Първите пет бройки ще бъдат бронирани. Два са поръчани от клиенти в Индия и Италия, а останалите ще се отправят към ОАЕ, Чехия и Холандия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Туй бялото е пълна цигания ... но пък мадамата отдолу си я бива :)
  • 2 Димитър Колев

    1 0 Отговор
    Единственото хубаво нещо което видях е хубавото маце, иначе като гледам много са далече от Ролс Ройс.
  • 3 Индия и Италия

    0 0 Отговор
    Е*ати якия Дъстер!