10 629 2

Хванаха в крачка прототипа McLaren P14

Ангел Харизанов

След приключването на последната версия на 650S наречена 688HS, е време за заместник на модела. От Mclaren нямат намерението да се бавят и на пътя вече е прототип, който според източници ще носи името P14. Снимката, която разкрива контурите му е дело на AutoExpress и разликите с предходния модел са значителни.

Моделът ще бележи нова стъпка в еволюцията на дизайна на марката, като за това подсказва и Франк Стивънсън - директор на дизайна в компанията. Той споделя, че моделът ще "повдига вежди", като използва технически решения, които ще дадът на другите производители усещането "защо не сме мислили за това преди?".

От снимката лесно може да се види, че предните светлини ще са значително по-малки, но долната част на бронята напомня за другите модели. Страничните въздухозаборници от своя страна не се забелязват, като според слухове, те ще бъдат заменени от скрити в пода на автомобила такива. Задницата на автомобила също разкрива тънки стопове, като се забелязва лек полъх във формите от най-малкия 570S.

Слуховете говорят, че реалното име на автомобила ще започва със 7-ца, което означава, че и мощноста ще започва с нея, но за сега това са само предположения. 

Премиерата се очаква да се случи на женевския автосалон, който ще се проведе в началото на март през следващата година, като от компанията вече са започнали да приемат депозити от 12 хил. паунда за модела. Те ще се увеличат с още 20 хил. при разкриване на финалните детайли, но McLaren е една от компаниите, които трудно могат да ни разочароват, така че, едва ли ще има нужда от притеснения за бъдещите собственици.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:54  15.10.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 14:42  15.10.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай